fbpx

Ultimul meci CSM Oradea – Gaz Metan Medias

csm oradea gaz metan mediasUltima întâlnire dintre CSM Oradea și Gaz Metan Mediaș va stabili cine va câștigă finala mică.

 

21 Mai 2013

16:53

Joi, 23 Mai 2013, cu începere de la orele 19:00 se va disputa pe Arena Antonio Alexe meciul decisiv al finalei mici dintre CSM Oradea și Gaz Metan Mediaș.
După primele două jocuri ale luptei pentru bronz, scorul e 1-1, fiecare echipe fructificându-și avantajul terenului propriu. CSM Oradea s-a impus în meciul #1 cu 73 – 68, elevii lui Achim cedând bătălia de la Mediaș cu 72 – 79, fiind a 12-a înfrangere din istoria clubului orădean, din tot atâtea partide disputate în orașul de pe Târnava Mare.

 

Orădenii au început ca din pușcă meciul #2 de la Mediaș, reușind să câștige impozant primul sfert cu scorul de 30-22, din păcate în următoarele două sferturi a urmat o decădere și o lipsă de concentrare pe faza ofensivă, baschetbaliștii noștri reușind în 20 de minute de joc abia cu 1 punct mai mult decât în primul sfert. Ultima pătrime de joc a fost de-a dreptul dezamăgitoare, doar 11 puncte înscrise și ceea ce la început părea un simplu joc de vacanță pentru ambele formații, s-a dovedit a fi o luptă deosebit de aprigă, în special în repriza secundă.

 

Cel mai bun marcator al orădenilor în meciul de la Mediaș a fost Daniel Dillon, autor a 18 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, australianul terminând partida cu un indice de +19 la eficiență. Daniel continuă forma excelentă arătată în play-off, el fiind cel mai bun marcator al lui CSM și în 3 din cele 4 partide din semifinala cu Asesoftul.

 

La Mediaș small-forward-ul Deven Mitchell a fost cel mai bun jucător, americanul terminând partida în double-double, al doilea stagional, având 12 puncte și 10 recuperări. De menționat că Mitchell nu a jucat în primul meci al finalei mici disputat Joi la Oradea, el având statutul de „al 7-lea strain”, fiind lăsat în afara lotului din motive tactice de antrenorul Marcel Tenter.

 

La capitolul dezamăgiri în meciul #2, remarcăm un nou meci în care concentrarea n-a fost punctul forte al lui Milos Pesic, care a reușit incredibila performanță de a acumula 8 posesii pierdute în 33 minute de joc, fapt care i-a alterat semnificativ indexul de eficiență, doar +1, în ciuda celor 14 puncte reușite de extrema sârbă. Un alt aspect negativ al partidei cu numarul #2 au fost aruncările de la 3 puncte, în zi de grație doar Dillon (4/6 reușite) și Tîbîrnă (1/1 reușită), tripleta formată din Maric, Pesic și Franklin având un incredibil 0/15, fiecare cu 5 încercări din afara semicercului, niciuna din ele transformată, procentajul total al aruncărilor de 3 puncte al orădenilor fiind de doar 21% (5/24).

 

Partida de la Mediaș a avut un final emoționant, extrema în vârstă de 34 de ani ale medieșenilor, Tudor Dumitrescu, anunțându-și retragerea din activitatea sportivă.
Tichetele pentru meciul de Joi se vor găsi în ziua meciului la porțile Arenei Antonio Alexe, prețul lor fiind de 10 RON, cu mențiunea că pensionarii și copiii sub 14 ani beneficiază de gratuitate.

Partida va fi transmisă în direct de postul local Digi24 Oradea, respectiv de Digisport 2.Susține CSM Oradea îmbrăcat în roșu! Vino alături de echipă să cucerim medalia de bronz și să le mulțumim pentru un sezon magnific.

Florin Miron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *