fbpx

4 zile pana la deschiderea ZOO Oradea. VIDEO

Suricata Zoo OradeaGrădina Zoologică se deschide. Anunțul e mai mult decât oficial și sigur.

 

23 Mai 2013

14:17

 

Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public (ADP) Oradea și Szuhai Bimbo, administratorul Grădii Zoologice Oradea, au anunțat că deschiderea Zoo Oradea va avea loc pe 27 Mai 2013 la ora 09:00.

Iată ce spune Liviu Andrica despre lucrările de reabilitare:

 

Suprafața Grădinii Zoologice este de 7,5 hectare, au fost realizate 42 de țarcuri, spații pentru activități educative, recreative și de agrement, spații pentru expoziții și clădiri administrative. În incinta parcului va funcționa un magazin de suveniruri dar și un restaurant care va servi vizitatorii cu dulciuri, sucuri și alte băuturi, dar fără alcool. Cheltuielile lunare, de întreținere a spațiului (inclusiv hrana animalelor) variază între 50 – 80.000 lei.

Întreaga suprafață este supravegheată video, deține un sistem de sonorizare și de control acces. Grădina este autorizată sanitar-veterinar, are autorizația de mediu și este membră a Federației Naționale de Grădinii Zoologice.

Durata medie de vizitate a terenului este de aproximativ 2 ore, timp în care puteți vedea 116 specii de animale și păsări: antilope, berbeci cu coadă, canguri, jaguari, koati, rși, papagali, lilieci, varani, caimani, babuini, lemurieni, ratoni, tamarini sau maimuțe saguin.

Pe lângă acestea în curând vor mai fi aduse zebre, o camilă cu două cocoașe, 1 tigru, leopard, babuin, cerb carpatin. O noutate este faptul că Grădina Zoologică are și un nou angajat, singurul de fapt, în persoana biologului Bogdan Horia, căruia îi mulțumim pentru amabilitatea de a ne prezenta și vorbi despre animalele avute în grijă, și totodată îi urăm mult succes!

Cei care doresc să viziteze Grădina Zoologică trebuie să știe că intrarea este gratuită în zilele de 01 și 02 Iunie 2013 doar pentru persoanele sub 18 ani. Ceilalți trebuie să își cumpere bilet. Tarifele de vizitare le puteți consulta în fotografia de mai jos. De asemenea mai multe fotografii cu Zoo Oradea puteți vedea dacă accesați pagina noastră de Facebook iar mai multe înregistrări video dacă intrați pe contul nostrul de Youtube.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *