fbpx

De la 01 Martie, șoferii au de achitat taxă pentru Parcarea din Rogerius

evenimente oradea, pret ticheteVine, vine primăvara cu taxe în toată țara! 

 

24 Februarie 2017

14:04

Începând cu 01 Martie 2017, gata cu gratuitatea pentru accesul în parcarea subterană de pe strada Corneliu Coposu – Cartierul Rogerius, de săptămâna viitoare se va percepe taxă de parcare.

Pentru cele 193 de spații de la demisol se vor elibera abonamente, pe principiul „primul venit, primul servit”. Abonamentele lunare se pot face, de la 01 Martie a.c., la ghișeele Primăriei Oradea (Piramidă). Pentru prima lună, abonamentele se vor elibera la Primărie, după care prelungirea se va putea face online. Costul unui abonament va fi de 70 lei/lună.

De precizat că nu există abonament de parcare pentru riverani.

La parter (zona descoperită) sunt 219 locuri de parcare cu bariere. Până la montarea barierelor (în circa o lună), aici va funcționa parcare de scurtă durată (maxim 2 h) pe bază de tichet care va costa 2,60 lei/1 h și va putea fi achiziționat de la oricare dintre cele două parcometre din această parcare.

După montarea barierelor, taxa pentru un tichet va fi de 2 lei/1 h.

În ceea ce privește parcarea de la parter, plata se va putea efectua, pe lângă parcometre, şi cu SMS de pe telefonul mobil, prin aplicaţia „Tpark” sau pe bază de card bancar, prin aplicaţia „amparcat”. După montarea barierelor, parcarea va fi cu program permanent și plata se va face la automatul de plată care va fi amplasat la ieşirea din parcare sau pe bază de SMS.

Abonamentele se eliberează în Primăria Oradea, Sala ghişeelor, cu program Luni – Joi între orele 07:30 – 18:00 şi Vineri între orele 07:30 – 15:30, iar prelungirea abonamentului se va putea face și online, pe pagina oradea.ro, secţiunea plăți online.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *