fbpx

10 destinații superbe, din țară și străinătate, de văzut în mini – vacanța de 1 Mai!

sursa: dezvaluitorul.ro
foto: Corina Martin

Invitație la plimbare și relaxare. 

 

23 Aprilie 2017

14:31

Că tot se apropie weekendul prelungit de 1 Mai, e bine să ne gândim cum să profităm cât mai mult de zilele libere care urmează.

10 destinații superbe pentru un weekend mai lung decât de obicei sunt:

  1. Praga – frumosul oraș are o puternică încărcătură istorică, ce abia așteaptă să fie descoperită
  2. Roma – un minunat oraș italian în care istoria se îmbină cu arhitectura deosebită cu lumea modei
  3. Munții Măcinului – cel mai înalt vârf din Munții Măcinului are o înălțime de 467 metri, locul găzduind cea mai variată floră și faună a României. Munții Măcinului au șase trasee principale, cu locuri de campare și de popas. Cel mai lung traseu este Tutuianu, de 20 de kilometri, marcat cu triunghi albastru, pornește din localitatea Greci și se termină în Luncăvița. Acest traseu oferă panorame incredibile peste orașele Galați, Brăila, precum și peste Dunăre. De asemenea, poți vizita Cetatea Arrubium, din anul 100 e.n., și Cetatea Dinogetia Garvan, de pe insula Bisericuța, ce datează din timpul lui Dioclețian. În plus, splendori ale naturii precum Șoimul dunărean, s-ar putea să le întâlnești în cale!
  4. Sibiu – orașul este „înzestrat” cu o arhitectură minuată și cu câteva muzee de neratat. De asemenea, în apropierea orașului se poate vizita Parcul Natural Dumbrava Sibiului, unde se află Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, un muzeu în aer liber ce prezintă istoria fascinantă a vieții rurale românești, și Grădina Zoologică Sibiu, unde poți petrece o după-amiază în compania a peste 200 de animale simpatice, inclusiv lei, tigri, crocodili, jaguari, zebre, maimuțe sau lemuri
  5. Biertan – fotografiat adesea de Sorin Onișor, Biserica Fortificată de la Biertan reprezintă unul dintre cele mai interesante lăcașuri de cult din Transilvania, construită de meșteri din Viena și Nuremberg
  6. Mănăstirea Corbii de Piatră, din județul Argeș – este un ansamblu rupestru din secolul XIV. Biserica mănăstirii a fost săpată direct în stânca înaltă de aproximativ 30 de metri. Această biserică este unică și datorită faptului că adăpostește două altare în același naos. Frescele din interiorul bisericii sunt cele mai vechi picturi murale din țara noastră
  7. Maramureș – Maramureșul, despre a cărui frumusețe am mai vorbit, nu trebuie ratat dacă ai mai multe zile libere. Oferta turstică de aici este variată: de la complexurile religioase până la arhitectura deosebită sau la tratamentele cu apă sărată și muzee, Maramureșul îți oferă tot ce vrei.
  8. Câmpulung Muscel – te va surprinde cu farmecul său. Aflat în județul Argeș, prima mențiune a acestui oraș datează din secolul al XIV-lea, fiind și cel mai vechi oraș din Țara Românească. Printre cele mai interesante atracții turistice de la Câmpulung Muscel se numără Curtea Domnească şi Ansamblul Mănăstirii „Negru – Vodă”. De asemenea, poți vizita Muzeul de etnografie și artă populară, găzduit în Casa Ștefănescu ce datează din 1735, precum și Casa memorială George Topîrceanu. Pentru pasionații de istorie, Castrul Roman Jidava, aflat la fosta frontieră a Imperiului Roman, Limes Transalutanus, este un „must”
  9. Timișoara – orașul de pe Bega te întâmpină cu o mulțime de parcuri pline de miresme și culori. De 1 Mai, la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde se organizează diferite concerte, competiții și alte spectacole distractive. La finalul lunii aprilie, Timișoara găzduiește chiar și un festival dedicat florilor, Timfloralis, care umple de culoare Piața Victoriei.
  10. Oradea – și de ce să nu încheiem lista de sugestii cu Oradea? Orașul nostru a cunoscut o dezvoltare rapidă și de-a dreptul înfloritoare în ultimii ani. Modernizările aduse orașului nu au dăunat istoriei și nici arhitecturii locale. Clădirile sale elegante în stil baroc, clasic și secession reprezintă adevărate bijuterii arhitectonice. Turismul orădean este pentru toate gusturile și genurile: Cetatea Oradea, Palatul Baroc, Palatul Vulturul Negru, Biserica cu Lună, Complexul Nymphea sunt numai câteva dintre locurile ce trebuie vizitate. De asemenea, la numai câțiva kilometri de Oradea sunt Băile Felix, unde vei găsi ce mai mare rezervație naturală de nuferi din România și chiar din Europa.

 

Diana Maria Danciu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *