fbpx

48 de blocuri din Oradea intră în programul de reabilitare termică

oradea 2016Consiliul Local Oradea a aprobat reabilitarea termică a 48 de blocuri de locuințe

 

26 Iulie 2017

12:30

Oradea intră în reabilitare termică. Proiectul a fost aprobat în ședința Consiliului Local din 25 Iulie 2017 și se încadrează în Programul Operaţional Regional 2014-2020 – Condiţii specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiectare nr. POR/2016/3/3.1/A/1-Axa prioritară 3, Prioritatea de investitii 3.1, Operaţiunea A-Clădiri Rezidenţiale.

Blocurile care vor intra în lucrări sunt situate pe străzile Lacul Roşu, Aleea Rogerius, Meşteşugarilor-Salcâmilor-Lăpuşului, Sovata, Cazaban, Brâncoveanu, Morii, Leonardo da Vinci, Piaţa Bucureşti şi bulevardul General Magheru și au în vedere 951 de apartamente.

Valoarea documentației tehnico – economice pentru cele 48 blocuri este de 280.000 lei, sumă care va fi asigurată din bugetul local al Oradiei.

În ceea ce privește costurile lucrărilor, asociaţia de proprietari contribuie cu 25% din valoarea lucrărilor executate pentru spaţiile de locuit şi cu 100% din valoarea lucrărilor executate pentru spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuit, iar municipiul Oradea contribuie cu 15% din valoarea lucrărilor executate pentru spaţiile de locuit, în timp ce Guvernul României şi Uniunea Europeană acoperă 60% din valoarea eligibilă a lucrărilor executate.

Până în prezent au fost reabilitate 84 de locuințe, fiind înregistrate încă alte 356 de solicitări de înscriere în programul multianual de termoizolare a blocurilor de locuinţe din partea asociaţiilor de proprietari.

 

Diana Maria Danciu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *