fbpx

Pentru tine: avantajele mișcării în aer liber chiar și în sezonul rece

sursa: coolerlifestyle.com

Corpul uman are nevoie de mișcare şi iarna.

 

12 Noiembrie 2017

14:45

Mișcarea în sezonul rece este la fel de sănătoasă și plăcută precum în sezonul cald, perioadă în care mai cu toții ne înghesuim să desfășurăm diferite activități fizice, cum ar fi alergarea, cel mai simplu și mai natural  mijloc de a te relaxa și de a-ți depăși limitele din punct de vedere al efortului fizic.

Însă și toamna se pot desfăşura activități plăcute, ba mai mult, în acest anotimp exerciţiile fizice sunt mai uşor de efectuat datorită faptului că nu ne confruntăm cu temperaturile sufocante specifice verii.

Este important, totuși, să ţineţi cont că atunci când faceţi mișcare în natură ținuta aleasă trebuie să:

  • fie compusă din obiecte de îmbrăcăminte care să absoarbă transpirația
  • asigure comfortul termic necesar și să te protejeze de vânt sau ploi – gecile ușoare și impermeabile sunt cele mai potrivite
  • o  căciulă subțire pentru a evita îmbolnăvirile de sezon

Mișcarea în aer liber înseamnă tonifierea mușchilor, o inimă sănătoasă și imunitate crescută, indiferent de sezon. În anotimpul rece puteţi alege trasee mai retrase, prin parcuri sau pe aleile unor cartiere liniștite, evitând astfel să fiţi stropiţi de mașini sau deranjaţi de umbrelele trecătorilor. O recomandare, fie vară, toamnă sau iarnă, este pădurea din Băile Felix, un loc unde vă puteţi bucura de trasee variate.

Motivația și dorința de mișcare este ceea ce ne poate scoate din casă și pe temperaturi mai mici pentru orice fel de activitate sportivă, un tratament pentru minte și suflet.

Costică Marian

Antrenor Personal/Sportiv de performanță

costica marian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *