fbpx

Rețeta frigăruilor cu pui perfecte pentru weekend-urile prelungite

rețetă, ingrediente, monica martonSă ne pregătim, dacă tot avem parte de tot mai multe zile libere.

 

12 August 2018

14:31

Cum e vară, cald, bine și statul ne dă tot mai multe zile libere, iată că și noi venim cu o rețetă gustoasă de frigărui cu pui.

Se fac repede, sunt pe gustul mai al tuturora, mai puțin al veganilor, și nici nu trebuie să fii un #masterchef ca să le pregătești.

Ingrediente necesare pentru 5 porţii: 

  • 10 beţişoare pentru frigărui
  • 700 de grame de piept de pui
  • 2 cepe
  • 1 ardei roşu
  • 200 de grame de slănină
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguriţe de miere
  • 1 lingură de sos de soia
  • o jumătate de linguriţă de piper roşu, măcinat
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de sare

  Preparare: 

Puneţi beţişoarele în apă pentru 30 de minute. Curăţaţi şi spălaţi usturoiul pe care îl daţi prin presă şi îl amestecaţi în marinada pe care o faceţi din miere, sosul de soia, piperul roşu, o jumătate de linguriţă de sare, două linguri de ulei de măsline.

Tăiaţi puiul în bucăţi mari şi îl puneţi în marinada pentru 20 de minute. Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi grosier ardeiul şi ceapa. Tăiaţi cuburi slănina.

Adăugaţi slănina, ceapa şi ardeiul în marinada în care se află carnea de pui, mai adăugaţi o lingură de ulei de măsline şi cealaltă jumătate de linguriţă de sare. Amestecaţi toate ingredientele şi începeţi să le puneţi pe beţişoare, alternand carnea de pui cu slănina, ceapa şi ardeiul.

Când jarul este pregătit, puneţi frigăruile pe gratar şi le lăsaţi câte 3 – 4 minute pe fiecare parte, până sunt rumenite bine şi le daţi jos de pe foc.

Ingredientele alese de voi pot fi şi altele, puteţi adăuga ciuperci, roşii, dovlecei, ce vă face poftă. Vă recomandăm să le savuraţi cu o granitură de cartofi copţi în jar rasfăţaţi cu sos de iaurt. Poftă bună!

 

Monica Marton

rețetă, ingrediente, monica marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *