fbpx

Tură de performanță și memorială „Pe urmele lui Czárán Gyula” 2018

Invitație pentru cei pasionați de drumeții și dornici de provocări.

 

11 Octombrie 2018

11:13

Czárán Gyula este cunoscut celor pasionați de drumeții drept cel care a cercetat și cartografiat zona Munților Pădurea Craiului. Regiunea se mândrește cu numeroase atracții de interes turistic, cum ar fi: defileul Vadu Crișului, Peștera Vadu Crișului, Peștera Vântului, platoul carstic de la Zece hotare, și Valea Iadului.

Proiectul „Pe urmele lui Czárán Gyula” este deschis pentru toți cei care iubesc natura și drumețiile. Obiectivul principal se referă la parcurgerea distanței date într-un interval orar stabilit în prealabil, atingând punctele de control, depășind dificultățile create de natură.

La start, fiecare concurent va primi o broșură mică, care conține traseul, semnele turistice ce trebuie urmărite, diferențele de altitudine, distanțele, și o hartă. În timpul turei, participanții vor trebui să treacă pe la punctele de control, unde organizatorii asigură gustări la alegere: pâine cu untură de casă sau gem, jumări, slănină afumată și dulciuri, pentru o performanță mai bună. La sosire, participanții vor primi o amintire din partea organizatorilor și o farfurie cu bograci cald.

Vor exista trei trasee, de 6,5 km, 20 km și 30 km, iar, pe lângă traseul scurt și cel lung, va exista și un traseu dedicat familiilor. Startul și finișul vor fi în Șuncuiuș, în dreptul Pensiunii Perla Albastră (2 minute de la gara CFR Șuncuiuș).

Orele de pornire vor fi:

  • 08:00 pentru traseul de 30 km (sosire până la ora 10:00)
  • 09:00 pentru traseul de 20 km (sosire până la ora 11:00)
  • 10:00 pentru traseul de 6,5 km (sosire până la ora 11:00)

Adrian Pop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *