fbpx

„Ştafeta Veteranilor” 2018 Invictus ajunge în Oradea

sursa: Facebook

De Ziua Armatei, facem și puțină mișcare!

 

23 Octombrie 2018

16:37

 

În Anul Centenarului şi în contextul Zilei Armatei României, în data de 24 Octombrie 2018, la ora 17:00, „Ştafeta Veteranilor” va ajunge din Arad în Oradea. Alergătorii vor poposi în Piața Unirii.

Purtătorul ștafetei, ultramaratonistul Polgar Levente Ioan, originar din Aiud şi primul sportiv cu handicap acceptat la “6633 Arctic Ultra” va alerga pe traseul Oradea – Carei, în semn de preţuire şi respect pentru toţi veteranii României. Levente va participa la predarea „Ştafetei Veteranilor”, în Carei, pe 25 Octombrie.

Alături de Levente Polgar,  la ștafetă participă biciclistul orădean Cosma Sorin, dar și alți sportivi, precum Suciu Mihaela Georgeta tot din Oradea.

„Ştafeta Veteranilor” se desfăşoară în perioada 08 – 25 Octombrie 2018 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor, pe trei trasee simbolice. Alergătorii însoțiți de bicicliști pleacă din Tulcea, Giurgiu şi Timișoara, și se întâlnesc pe 25 Octombrie în Carei, ultima localitate eliberată în cel de-al
Doilea Război Mondial.

Voluntarii poartă tricoul cauzei Invictus, cauză care sprijină luptătorii răniți în teatrele de operații să participe la Invictus Games, mulți dintre aceștia alegând să facă și fundraising pe paginile personale.

Adrian Pop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *