fbpx

Prima parcare de tip park&ride din Oradea va fi construită în centrul civic

circulație otlLași mașina și iei centrul la pas!

 

07 Martie 2019

13:20

Primul Park&Ride din oraș va avea rolul de a prelua mașinile vizitatorilor și de a le oferi alternativa transportului public și a plimbărilor ca să viziteze orașul! Această parcare va fi subterană și va fi construită în jurul catedralei ortodoxe din apropierea Cetății, în Piața Emanuil Gojdu. Cei care o vor folosi vor putea circula gratuit cu tramvaiul și cu autobuzul în ziua respectivă, în baza bonului de parcare!

Capacitatea propusă a parcajului este de 264 locuri de parcare pentru automobile, din care 6 locuri pentru autovehicule speciale care deservesc persoane cu handicap, 6 locuri pentru mașini electrice și 9 locuri pentru motociclete, având o capacitate  totală de 273 autovehicule.

Clădirea parcajului va avea două accese cu câte două benzi de intrare-ieșire, ambele dinspre șanțul Cetății Oradea. De asemenea, aceasta va cuprinde 5 accese pietonale parter-demisol, fiecare având și câte un ascensor de persoane, grupuri sanitare, spații tehnice.

Valoarea totală estimată a serviciilor specializate (proiectare) ce urmează să facă obiectul procedurii de atribuire este de 600.000 lei fără TVA, iar durata de realizare este de o lună.

Ioana Mădălina Ștefănică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *