fbpx

Deseară, vernisajul Salonului Internațional Maghiar, ediția a XVIII-a

foto: Tordai Ede

Instantanee inedite.

 

11 Octombrie 2019

09:00

 

Asociația Mondială a Artiștilor Fotografi Maghiari (Magyar Fotóművészek Világszövetsége) cu sediul în Budapesta, a organizat anul trecut pentru membrii săi din întreaga lume, ediția a XVIII-a a Salonului Fotografic Internațional Maghiar. În premieră, ediția din acest an a Salonului a fost „rebotezat” în Salonul Foto Maghiar „Nemzet Közti” și a fost organizat în trei categorii de concurs: generală, Regele Mátyás și perioada lui, respectiv tricolorul.

La ediția a XVIII-a a Salonului Mondial au trimise 1208 de de creații, din care juriul internațional le-a acceptat pe cele mai valoroase. Organizatorii au selecționat în vederea expunerii 45 dintre aceste lucrări. După vernisajul din Budapesta, expoziția a devenit itinerantă, fiind vernisată în mai multe orașe din Transilvania.

În Oradea, vernisajul expoziției va avea loc Vineri, 11 Octombrie 2019, ora 18:00, în Galeria Studio „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Oradea (Corpul C, etajul I), în prezența artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două Organizații fotografice din Oradea. Evenimentul va fi onorat de prezența vicepreședintelui Asociației Mondiale a Artiștilor Fotografi Maghiari, artistul fotograf Magdó István EFIAP din Săcele, județul Brașov.

Lucrările expuse vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi susținute de către reprezentanul formației „Duo Varadiensis”, Thurzó Sándor József (violă) și artistul fotograf Radui Elemér (chitară), membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Salonul Fotografic Internațional Maghiar în Oradea este organizat de Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea în parteneriat Asociația Mondială a Artiștilor Fotografi Maghiari (care în acest an își aniversează 17 ani de existență) și Muzeul orașului Oradea – Complex Cultural, sub patronajul Asociației Internaționale Euro Foto Art și va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 01 Noiembrie 2019, zilnic între orele 08:00 – 20:00, accesul fiind liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *