fbpx

Un jandarm revitalizeaza boxul salontan

manusi-box-300x264Timp de mai bine de 70 de ani, Salonta a găzduit constant numeroase gale de box, dar după epoca de aur a venit și conul de umbră.

24 Octombrie 2013

08:47

Totuși luminița de la capătul tunelului pentru boxul salontan este jandarmul Sebastian  Silaghi. Fiul multiplului campion național de box Teodor Silaghi a pus piatra de temelie în luna Februarie a acestui an la crearea Clubului Sportiv Basti Box.

Rezultatele nu întârzie să apară. Prin participările: la Gala Internațională de box „Centura Transilvania 2013” în Octombrie 2013, pugiliștii salontani au câștigat, trei locuri I și două locuri II iar la competiția tradițională „Gongul Orădean” ei au obținut locurile I si II.

Clubul Sportiv Basti Box Salonta face parte din elita centrelor de box din țară la mai puțin de un an de activitate, demonstrându-și excelența și pe această cale.

Tot odată clubul a implementat proiectul  „Orfani ai Boxului”, un proiect ambițios al Federației Romane de Box. Acesta este realizat cu sprijinul și fondurile Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul programului Pierre de Coubertine de atragere a tinerilor către sport.  Șapte centre din țară au fost selectate în cadrul acestei inițiative: Salonta, Iași, Brăila, Hunedoara, Călărași, Zalău, Sibiu. Astfel că timp de patru săptămâni câte zece copii din orfelinate, centre de plasament și zone defavorizate vor deprinde tainele „nobilei arte”, beneficiind de condiții de pregătire similare sportivilor de performanță.

După primele două săptămâni, cinci dintre cei zece copii selectați inițial vor continua proiectul. Cei cinci vor fi inițiați în tainele boxului, urmând să participe, în perioada 04 – 09 Noiembrie la un cantonament, la Sibiu, similar pregătirilor centralizate de la loturile naționale.

Proiectul aflat în derulare este o continuare a proiectului „O mânușă de ajutor”, în care, din cei 25 de copii, din cinci centre, care au participat la etapa finală a proiectului, 12 copii urmează a fi legitimați, iar trei au fost anunțați pe tabloul Campionatului National de Cadeți.

 

Călin Marincaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *