fbpx

Infrangere dureroasa pentru CSM Oradea in finala Cupei

we love csm oradeaCSM Oradea a fost învinsă la Ploiești în prima finală din istoria clubului bihorean.

 

13 Aprilie 2014

09:40

Energia Rovinari a reușit să se impună cu scorul de 58 – 55, în urmă unui joc extrem de tacticizat.
Formația cotată cu cea de-a patra șansă la startul acestui turneu final a reușit să pună mâna pe trofeu, dovedind încă o dată faptul că această Cupă e competiția surprizelor, gorjenii reușind în acest turneu să învingă în două zile consecutiv primele două formații din sezonul regulat.

Pentru prima dată după foarte mult timp, partida a început de-a dreptul perfect pentru elevii lui Achim, după primele 10 minute de joc CSM avea 15 – 4 pe tabelă, diferență care avea să se mărească chiar la 20 – 4 în sfertul 2, însă treptat Energia avea să se apropie pe tabelă, reușind să reducă la doar 7 puncte avansul bihorenilor până la pauză.
Sfertul 3, recunoscut ca perioada de joc cea mai performantă a CSM-ului a reprezentat cheia acestei partide, elevii lui Achim cedându-l cu 16 – 24, astfel cu 10 minute înainte de fluierul final, Darby & compania conduceau cu 1 punct.

După cum era de așteptat, ultimele 10 minute de joc au fost deosebit de tensionate, însă în ultimele 5 minute de joc CSM nu a dat dovadă de luciditatea de care avea nevoie, conjunctural a ajuns cu 13 secunde înainte de final să aibă soarta în propriile mâini, însă din păcate schema noastră de joc a fost decriptată de defensiva gorjeană și aruncarea lui Denison a fost blocată de inimosul căpitan al oltenilor, Loius Darby Jr.

Discutând despre matematica cifrelor, dacă aruncăm un ochi mai atent pe box-score, observăm că înfrângerea această nu e întâmplătoare, bihorenii reușind doar 43% (20/46) din aruncările de 2P, doar 7% de la 3P (1/14), în timp ce aruncările libere au fost din nou la un nivel slab, 67% (12/18). Adversara noastră, deși nu a strălucit, a reușit să aibă indici mai buni la doi dintre parametrii, 42% (13/31) de la 2P, 29% (5/17) de la 3P, în timp ce la libere au transformat 71% (17/24).
Un aspect unde s-a făcut diferența, mai important și mai pregnant decât toate cele enumerate anterior, au fos recuperările, din nou elevii lui Achim au „€œpăcătuit” serios la acest capitol, Rovinari având cu aproape 25% mai multe decât formația bihoreană. 42 (14O – 28D) au fost cifrele lor, în timp ce noi am reușit să prindem doar 31 (12O – 19D) mingi sub panou. Un aspect pe care nu l-am fructificat deloc e cel al posesiilor pierdute, gorjenii având nu mai puțin de 19 la acest parametru, în timp ce noi am avut, zadarnic, o cifră excelentă de doar 10 mingi cedate adversarului.

MVP-ul finalei poate fi considerat extrema de forță a Energiei, Nemanja Milosevic, jucător aflat în double-double, 11 puncte și 16 recuperări, el fiind urmat de Giordan Watson, autor a 13 puncte , 5 recuperări și 5 pase decisive. Deși statistic nu a avut o seară deosebită, Louis Darby poate fi considerat omul cheie al finalei, el fiind performerul ultimei faze, punându-i un capac spectaculos lui Sean Denison.

Pivotul canadian a fost cel mai bun om din formația noastră, în ciuda faptului că a avut capul spart în meciul de ieri, el a evoluat foarte bine, terminând partidă în double double, având 18 puncte și 10 recuperări. Vujadin Subotic și Titus Nicoara au fost următorii doi marcatori, ambii cu câte 11 puncte, românul fiind mai eficient, datorită celor 6 recuperări pe care le-a realizat.

Formația noastră merită toate felicitările pentru faptul că a ajuns să dispute o primă finală din istoria clubului, din păcate pierdută, însă sperăm că experiența acumulată de elevii lui Achim îi va ajută în disputele din play-off-ul ce va începe peste 2 săptămâni, când vor fi primele meciuri contra Craiovei, două disputate la Oradea, pe 25 și 26 Aprilie, urmate, în teorie, de alte două meciuri în Bănie, plus un potențial decisiv ce s-ar disputa tot la Oradea, în luna Mai.

 

Florin Miron

 

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *