fbpx

Episcopii Catolici din Romania se intalnesc la Oradea

episcopi catoliciÎntrunire importantă pentru lumea catolică din țara noastră.

 

04 Mai 2014

17:45

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco – Catolică de Oradea, ne informează că timp de mai multe zile, în urbea noastră vor fi prezenți episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România.

Astfel că în perioada 05 – 07 Mai 2014, cu toții vor lua parte la Conferinţa Episcopilor din România (CER), sesiunea de primăvară.

În timpul lucrărilor, episcopii vor face o evaluare a evenimentelor interne şi externe din ultima perioadă şi vor aborda şi teme legate de viaţa Bisericii locale, relaţia acesteia cu instituţiile Statului şi cu celelalte culte religioase, precum şi teme cu caracter social pentru noul an pastoral.

se menționează în comunicatul de presă emis de Biroul de Presă al Episcopiei Greco – Catolice Oradea.

Din programul conferinței amintim următoarele evenimente la care oaspeții vor fi prezenți:

  • 05 Mai, în cursul după amiezii la meditația ținută de Pr. Alexandru Buzalic
  • 05 Mai, ora 18:00 – Gala Primăverii la Teatrul Regina Maria. Detalii aici
  • 06 Mai, ora 08:00 – Sfânta liturghie în catedrala „Sfântul Nicolae”, la care vor cânta elevii Liceului Greco – Catolic „Iuliu Maniu”

Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi uniunea intimă cu Urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte Papa. Conferinţa Episcopilor din România se reuneşte de două ori pe an (primăvara şi toamna), în sesiune ordinară. În România există şase dieceze romano-catolice şi cinci eparhii greco-catolice. La sesiunile ordinare ale CER participă cu statut de invitat permanent şi PS Anton Coşa, Episcop de Chişinău (Republica Moldova).

 

Ioana Mădălina Ștefănică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *