fbpx

S-a inaugurat centrul de inchiriat biciclete „I’Velo Oradea”. FOTO

ivelo oradeaDe azi putem fi (mult mai) ecologiști chiar și în timpul liber. 

 

08 August 2014

13:55

Astăzi, 08 August 2014, la orele 11:00, Asociația Green Revolution, alături de primarul Ilie Bolojan și Csuzi Isvan, directorul OTL, a tăiat panglica centrului de închiriat biciclete I’Velo Oradea.

Așadar, de acum înainte, din stația de tramvai din Parcul 1 Decembrie – vis-a-vis de Facultatea de Medicină și Farmacie, vă puteți închiria o bicicletă atât pentru o plimbare cât și pentru a ajunge dintr-o parte a orașului într-alta.

Bicicletele pot fi închiriate atât pentru o oră cât și pentru 24 de ore, contra sumei de 4 lei/oră sau 15 lei/24 de ore. Totuși, oficialii ne informează că tinerii până în 16 ani și pensionarii pot utiliza „bițele” gratuit. Pentru a lua o bicicletă trebuie să aveți la voi buletinul de identitate, carnetul de elev ori talonul de pensie.

Centrul de închiriat biciclete funcționează de Luni – Vineri între orele 11:00 – 21:30, ultima închiriere la ora 20:30,  iar Sâmbătă – Duminica între orele 10:00 – 21:30, ultima închiriere la 20:30.

I’Velo este un proiect funcțional de patru ani și jumătate în România, iar până acum mai bine de 900.000 de persoane au închiriat bicicle în numeroase puncte din București, Brașov, Iași, Sibiu, Constanța.

I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *