fbpx

Minutul de creativitate: Cuib pentru păsări

papagalIarna este un anotimp frumos, dar și periculos, atât pentru oameni cât și pentru animale.

 

11 Ianuarie 2015

11:10

Trebuie să vă feriți de frig, de aceea vă retrageți în casele voastre călduroase, iar când ieșiți undeva, vă îmbrăcați bine.

Dar ce se întâmplă cu păsările care nu au un adăpost? Ele încearcă să își găsească câte un loc unde să se ascunudă de frigul iernii. Pentru a le veni în ajutor, puteți construi singuri, manual, o căsuță pentru ele.

Aveți nevoie de:

  • O cutie de suc/nectar
  • Un cutter cu care să decupați
  • Un sac sau o pungă de rafie cu care să înveliți cuibul
  • Un capsator cu care să fixați învelișul
  • Șnur cu care să agățați cuibul

Pasul 1:

Spălați bine cutia, sa nu fie lipicioasă și murdară pe dinăuntru.

Pasul 2:

Decupați un perete, astfel încât să poată intra o pasăre în cutie. După decupare, asigurați-vă că părțile decupate nu sunt tăioase, să nu se rănească păsările la ocuparea lor. Dacă sunt tăioase, șlefuiți-le cu o pilă de unghii până devin fine.

Pasul 3:

Înveliți cutia decupată în plasa/sacul de rafie, fixați cu capse.

Pasul 4:

Faceți două găuri prin care să treceți șnurul, de care veți agăța cuibul în locul dorit. Partea estetică îi revine fiecăruia în parte. Așadar, înfrumusețați cuibul după propria imaginație.

P1100002 cuib pasare manual (1)

La final, rămâne doar să găsiți locul potrivit pentru amplasarea cuibului. Puteți pune, în recipiente mici, semințe pentru a le atrage mai ușor. Verificați zilnic dacă mai au nevoie de mâncare. Astfel, puteți ajuta o sărmană viețuitoare să treacă peste iarnă, dar vă și faceți un nou prieten la început de an!

 

Georgeta Finna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *