fbpx

Aplicatia IPA – OnLine nu mai este accesibila fermierilor

ipa onlineAPIA Bihor a dat publicității un anunț important pentru fermierii bihoreni și nu numai.

 

27 Mai 2013

14:47

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Bihor informează că începând cu astăzi, 27 Mai 2013, aplicaţia IPA – OnLine nu mai este accesibilă fermierilor.

Cei care doresc să depună cererea unică de plată pe suprafaţă aferentă anului 2013 o pot face până în data de 10 Iunie 2013 cu penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare întârziere începând cu 16 Mai 2013 dar digitizarea respectiv actualizarea parcelelor agricole se va face, electronic, doar la centrele locale (pentru fermele mai mici de 50 ha) sau la centrul judeţean (pentru fermele mai mari de 50ha) APIA Bihor. În acest sens, digitizarea parcelelor şi actualizarea declaraţiei de suprafaţă se efectuează de către funcţionarul APIA responsabil cu primirea cererii, în prezenţa si la indicaţiile fermierului care este responsabil de identificare în aplicaţia  IPA – OnLine şi de datele declarate în cererea unică de plată pe suprafaţă.

Modificările la cererea de plată pe suprafaţă se realizează prin completarea formularelor de modificare (M1, M2, M3) la centrele locale/centrul judeţean APIA Bihor. Parcelele modificate/adăugate/ retrase vor fi prelucrate de către funcţionarul APIA responsabil cu primirea cererii în prezenţa solicitantului şi la indicaţiile acestuia, fermierul fiind responsabil pentru identificarea parcelelor şi corectitudinea datelor declarate.

Fermierii din judeţul Bihor care utilizează teren agricol mai pot depune cererea unică de plată pe suprafaţă până la 10 Iunie 2013 cu penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare întârziere, întârzieri calculate începând cu 16 Iunie 2013.

De asemenea, până la 31 Mai 2013, fermierii din judeţul Bihor care au depus cererea unică de plată pe suprafaţă pentru anul 2013 pot face modificări ale cererii iniţiale, fără penalităţi. Modificările de suprafaţă, aduse la APIA după data de 31 Mai 2013 sunt admise la plată, cu penalizări de 1% pe fiecare zi lucrătoare, până la data de 10 Iunie 2013 inclusiv (penalitatea se aplică doar suprafeţei modificate după acest termen). Toate formularele de modificare care vor fi depuse de fermieri începând cu 11 Iunie 2013 sunt considerate inadmisibile (neacceptate la plată).

Chiar dacă aplicaţia IPA-OnLine nu mai este accesibilă fermierilor după data de 27 Mai 2013 aceştia îşi pot depune cererile unice de plată pe suprafaţă aferente anului 2013, respectiv îşi pot modifica cererile depuse, până la 10 Iunie 2013, la centrele locale sau la centrul judeţean APIA Bihor cu penalităţile aferente zilelor de întârziere. Digitizarea, respectiv modificarea parcelelor agricole, va fi făcută de funcţionarii noştri numai în prezenţa şi la indicaţiile fermierilor care vor trebui să completeze şi să semneze o declaraţie prin care îşi vor asuma responsabilitatea şi corectitudinea datelor declarate

a declarat Florian Pavel, director executiv APIA Bihor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *