fbpx

Poliția Locală sancționează proprietarii care nu își curăță terenurile

teren neingrijitOri te conformezi, ori ești ars la buzunar.

 

19 Mai 2015

14:51

Poliția Locală Oradea și Primăria Oradea s-au pus pe emis de sancțiuni. Recent agenții au amendat șoferii de mașini grele, proprietarii de garaje care nu își achitaseră taxele către buget, iar azi suntem anunțați că au emis o amendă de 3.000 de lei persoanelor care dețin terenul de pe strada Averescu, vis-a-vis de Parcul Brătianu.

Stăpânii acestui teren au fost somați atât în 2014 și la început de 2015 pentru a-și curăța terenul, însă ignoranța a fost cuvântul de răspuns, până când organele legii au luat o atitudine mai „scumpă” de această dată:

Nerespectarea prevederilor se sancţionează cu amenzi de la 1.500 la 2.500 lei. Prin urmare, proprietarii terenului au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3.000 lei, pentru neîntreţinerea terenului pe care îl deţin.

Este foarte important de reținut faptul că fiecare dintre noi avem o serie de drepturi dar și responsabilități:

conform art. 39 lit. b., din Hotărârea Consiliului Local nr. 725 din 2009, modificată, care prevede că persoanele juridice au obligaţia de a asigura o permanentă stare de curăţenie a terenurilor pe care le deţin sau le administrează, până la limita carosabilului.

Acum spațiul a fost igienizat, iar pentru alte reclamații, Poliția Locală vă stă la dispoziție odată ce apelați 0259. 969.

 

Ciprian Costa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *