fbpx

Cum ne comportăm cu cei care greșesc sau au o atitudine negativă?!

sursa foto: self-inspiration.com

sursa foto: self-inspiration.com

Deși avem un tipar, niciodată nu e prea târziu ca să adoptăm unul nou.

 

03 August 2015

22:20

Trecem direct la subiect și vă invităm să analizați felul în care vă raportați la cei care vă greșesc, care vin spre voi cu o atitudine negativă, care sunt mereu nemulțumiți și care întotdeauna găsesc ceva „rău” în cele ce se întâmplă.

E important să facem fiecare dintre noi acest tip de analiză tocmai pentru a ne „pune în acei papuci”.

Atunci când cineva greșește, avem tendința de a năpusti, de a riposta numaidecât, de a ataca. Facem acest lucru fără să luăm în calcul că, poate, persoana cealaltă nici măcar nu și-a dat seama că… ! Mai mult, adoptăm o astfel de atitudine fără să ne gândim că, iarăși poate, din cauză că noi am omis anumite detalii s-a ajuns aici.

Acum, haideți să vedem cât e de plăcut ca cineva să te abordeze cu o atitudine negativă. Cât de tare vă strălucesc ochii când vă vedeți șeful, colegul, partenerul… că vine încruntat spre voi. Emit o stare de bine, vă încântă? Simțiți o vibrație pozitivă din partea lui? Vă face plăcere să discutați cu un astfel de om, care are o astfel de stare?

Apoi, haideți să privim și nemulțumiții, acea categorie care oricât de mult te-ai speti, oricât de bine ai face totul, tot nu e bine. Mereu și mereu există ceva, ceva care lipsește, ceva care…

Și nu în ultimul rând, dependenții de a găsi „nod în papură”. Știți și voi câțiva? Foarte bine, ce senzații aveți când relaționați cu un astfel de om? Căruia orice i-ai spune, scrie, comunica, tot nu e bine. El tot vine și găsește ceva, vine și își varsă frustrările pe ceilalți, fie că vorbim de individ în sine, fie de munca lui.

Dacă tot ne-am uitat la alții, e momentul să ne uităm la noi și să înțelegem că fiecare dintre noi, cel puțin o dată în viață, vom fi la fel, precum în exemplele de mai sus.

Avantajul este să devenim conștienți de asta și să facem ceva, altceva, adică să acționăm diferit. E nevoie de exercițiu, deoarece vorbim de obiceiuri, repetat constant, până când devine ceva normal.

Cel mai ușor este să avem o atitudine negativă, să gândim negativ, să sărim la beregata altora, să acuzăm, să arătăm cu degetul, să fim nemulțumiți, să blamăm și să găsim răul în orice. Cel mai greu e să ne uităm în noi și să vedem care sunt durerile, frustrările, nemulțumirile, nereușitele noastre care ne determină să fim astfel. Succes!

 

Ioana Mădălina Ștefănică

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *