fbpx

Victorie importantă pentru CSM CSU Oradea, a învins Dinamo Bucureşti!

we love csm oradea baschet masculin evenimente oradeaOrădenii au înfrânt de CS Dinamo Bucureşti cu scoru de 92 – 81

 

08 Februarie 2016

15:30

CSM CSU Oradea a dat piept Duminică, 07 Februarie 2016, pe teren propriu, cu CS Dinamo Bucureşti, meci contând pentru cea de a 20-a etapă din cadrul sezonului regulat al Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Cu puţin timp înainte de începerea jocului, Arena „Antonio Alexe” s-a umplut de spectatori, iar normele impuse de ISU au obligat organizatorii să interzică accesul în sală persoanelor care nu au reuşit să intre până în acel moment.

CSM CSU Oradea a început confruntarea cu Mandache, Barnette, Lucic, Nuhanovic şi Franklin, Dinamo bazându-se pe Sutalo, Marinov, Silovic, Dahlman şi pe fostul component al gazdelor din sezonul precedent, Vlad Corpodean. Orădenii au controlat primul sfert al jocului, scorul final al primului act fiind 29 – 17.

În al doliea sfert, Cristian Achim a mizat o altă formulă compusă de această dată din Petrişor, Zupan, Lucic, Markovic şi Barnette. Sfertul a debutat printr-un coş de 2 puncte marcat de către Lucic, fiind urmat pe tabela de marcaj de Corpodean, componentul lui Dinamo reuşind şi el o aruncare de 2 puncte. Ulterior, în teren a intrat şi căpitanul echipei Will Franklin, fiind urmat de către Paşca şi Bobe Nicolescu.

Ultima fază a acestui sfert s-a încheiat cu o aruncare din spatele semicercului a lui Rareş Paşca, fără a înscrie, dar beneficiind de 3 aruncări libere în urma unui fault comis asupra acestuia de către Corpodean. Paşca a reuşit să fructifice 2 din cele 3 aruncări libere şi astfel cele două echipe au intrat la cabine în pauza mare cu scorul 52 – 35.

În cele 2 sferturi care au urmat, CSM CSU Oradea a controlat în totalitate meciul. Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în minutul 22 (sfertul #3), diferenţa fiind de 22 de puncte, tabela de marcaj indicând scorul de 57 – 35, în favoarea grupării de pe malul Crişului Repede. Dinamoviştii au recuperat din deficit în sfertul #4, Silovic, Sutalo, Marinov şi Babkauskas aducându-şi contribuţiile în joc ducând scorul la 84 – 75.

Cu 38 de secunde rămase din timpul de joc, Miha Zupan beneficiază de 2 aruncări libere pe care le şi marchează, la linia de pedeapsă fiind urmat de coechipierul său Andrei Mandache după ce acesta a fost faultat de către Vlad Corpodean. Mandache înscrie cele 2 aruncări şi partida se încheie cu scorul de 92 – 81.

Andrei Mandache a înscris 17 puncte în cele 22 de minute petrecute pe parchet, fiind jucătorul cu cele mai multe reuşite din tabăra bihorenilor. Cu 15 puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive, William Franklin a fost cel mai eficient jucător al gazdelor din punct de vedere statistic, indicele eficienţei sale indicând 20.

Din partea echipei Dinamo Bucureşti, cel mai bun jucător a fost Nenad Sulovic, în cele 33 de minute jucate reuşind să înregistreze 20 de puncte, 11 recuperări şi 4 pase decisive, având 23 de unităţi la eficienţă.

În etapa următoare CSM CSU Oradea va da piept în deplasare cu CS Gaz Metan Mediaş Miercuri, 10 Februarie 2016, partida nefiind televizată. La distanţă de doar 3 zile, bihorenii se întorc Sâmbătă, 13 Februarie 2016, în sala sporturilor pentru confruntarea de pe teren propriu cu CSU Atlassib Sibiu.

 

Sergiu Vicaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *