fbpx

Cam de Paște, se redeschide circulația pietonală peste Podul Sf. Ladislau!

foto: Doina Vereș

foto: Doina Vereș

Veștile bune să se tot adune! 

 

20 Aprilie 2016

14:45

Conform celor transmise de Primăria Oradea, se estimează că circulația pietonilor peste Podul Sfântul Ladislau va fi redeschisă odată cu ziua de 01 Mai 2016, adică de/după Paștele Ortodox.

Acum se realizează lucrările de suprabetonare a întregii suprafețe a punții de traversare a crișului, implicit a balcoanelor. Ulterior, după întărirea betonului, se va monta membrana de hidroizolație peste placa de suprabetonare.

Până în acest moment s-au efectuat golurile de conlucrare în structura de rezistenţă a podului şi montarea conectorilor (barelor) în goluri, conectori care fac legătura dintre structura de rezistenţă a podului şi placa de suprabetonare.

Podul Sfântul Ladislau este închis circulației autoturismelor din 19 Iunie 2015, iar până în luna Decembrie a aceluiași an a fost inaccesibil și pietonilor. Din perioada sărbătorilor și până la început de Aprilie 2016, orădenii au putut traversa la pas puntea, cu mențiunea că în intervalul 05 Aprilie – 01 Mai 2016 restricțiile și pentru pietoni au reintrat în vigoare.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *