fbpx

Ai o problema cu transpiratia? Toxinele-s de vina!

miros toxineOdată cu sosirea verii au venit și o serie de alte probleme, cam mirositoare.

 

21 Iunie 2013

18:09

De mult ceruta vară a tăbărât parcă dintr-o dată peste noi. La început a fost o bucurie, mai ales cât timp temperaturile nu au fost ridicate. Când mercurul a început să urce tot mai mult în termometre nu puțini au constatat că au o problemă cu glandele sudoripare.

Dacă transpirația ar fi fost singurul zid de înfruntat atunci ar fi fost excelent. Din păcate în meniul zilelor toride e inclusă de multe ori și o stare de disconfort cauzată de mirosurile neplăcute. De cele mai multe ori, atunci când suntem împreună cu alții, suntem jenați, deranjați și enervați de această reacție a organismului la căldură.

Oricâte deodorante am încerca, oricâte dușuri am face fenomenul revine și persistă. Toate acestea deorece nu în cele 10 dușuri pe care le faci într-o zi sau în multitudinea de produse anti-perspirante pe care le încerci e soluția.

Transpirația și implicit mirosul sunt rezultatul unor reacții chimice din organism determinate în special de toxine. Adică de acele părți negative din mâncărurile și băuturile pe care le consumi. Chiar dacă ne place mai mult carnea decât verdețurile trebuie să fim cu băgare de seamă și conștienți că organismul nostru are nevoie și de un repaus și de ajutor.

Auto-educarea culinară nu se face într-o singură zi ci în decursul timpului. Tocmai de aceea e important să afli ce e sănătos și ce e dăunător sănătății tale astfel încât să nu te mai supere transpirația excesivă și mirosul neplăcut.

Pentru starea ta de bine ești invitat să participi la un curs gratuit de nutriție care va avea loc pe 26 Iunie 2013, de la ora 18:00 pe strada Garoafei – 3A din Oradea.

În discuție vor fi aduse următoarele teme:

Alimentele

  • cum să combinăm alimentele
  • ce să evităm în alimentație
  • ce înseamnă lipidele, carbohidrații… și când avem nevoie de ele (ora potrivită – hrana potrivită)

Toxinele

  • mituri despre conservanți
  • ce conservanți să evităm
  • care substanțe de conservare nu sunt toxice
  • cum să înlocuim alimentele și produsele toxice din viața de zi cu zi

 

Implică-te mai serios și fii mai responsabil în ceea ce privește hrana pe care ți-o oferi. Nu te va costa nimic în plus ci dimpotrivă, te vei bucura de mai multă sănătate și de mai mulți bani pentru a face unele din excursiile pe care ți le dorești dar de care încă n-ai apucat să te bucuri!

 

Adrienne Ormos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *