fbpx

Atentie: escrocii din Oradea va pot bate la usa!

escroc usa apartamentOdată cu revenirea căldurii au revenit și escrocii pe baricade.

 

07 Iunie 2013

14:00

Evenimente Oradea ca urmare a avertizărilor primite din partea cititorilor vă atenționează că la nivelul municipiului mai multe persoane, în special de sex masculin, de etnie rromă și nu numai, bat la ușile apartamentelor pentru a cere bani în scop umanitar.

Conform celor transmise, „agenții binefăcători” sunt tineri cu vârste între 20 – 35 de ani, bine îmbrăcați, care au asupra lor mape de prezentare. Intră în blocuri profitând de neatenția locatarilor și sună cerând ajutorul financiar pentru binele unor copii, tineri sau adulți suferinzi de boli grave. Pentru a fi cât mai convingători în mape/dosare au tot felul de documente medicale, false binențeles, extrase din ziare și reviste, acte de identitate și un discurs extrem de persuasiv.

Vă recomandăm să vă anunțați părinții, bunicii, copiii, rudele, vecinii de acțiunea acestor persoane. De asemenea în cazul în care vă cer, nu le permiteți intrarea în bloc sau în case. Totodată dacă sună la interfon sau sonerie nu le deschideți ușa, ci apelați cât mai repede 112 pentru mobilizarea de îndată a unui echipaj de poliție.

Fiți cu băgare de seamă. Nu faceți pomeni doar pentru ceruri! Și nu străinilor care vă bat la ușă!