fbpx

Carmen, spectacol extraordinar de balet, în Oradea 2022!

spectacol, balet, opera vox, evenimente oradea, teatrul regina maria, mai 2022Pregătiți-vă pentru o seară cuceritoare, încântătoare, pe ritmurile muzicii încărcate de izul cuceritor spaniol. 

 

30 Martie 2022

13:01

În sfârșit în Oradea se întâmplă ceva! De fapt, Oradea revine la viață, muzica și manifestările culturale deosebite se reîntorc în Oradea!

E de-a dreptul minunat să vă putem face o invitație specială pentru un extraordinar spectacol de balet! Mai toți suntem îndrăgostiți de Spania, de ritmurile pasionale spaniole, de lucrările deosebite ale lui Gaudí, de savuroasa sangria ori delicioasa paella cu fructe proaspete de mare! Să nu mai vorbim de coride și curajoșii toreadori!

Ce încântare! Întocmai ca și spectacolul pus în scenă de compania Opera Vox!

Carmen are la bază nuvela cu același nume a lui Prosper Mérimée, pe acordurile muzicale ale binecunoscutului Georges Bizet, acorduri muzicale adaptate pentru balet de către Rodion Shchedrin în cinstea soției sale, Maya Plisetskaya, prim – balerină absolută a Teatrului Balshoi de la Moscova.

După cum vă spuneam, va fi o încântare! Cu atât mai mult cu cât, în mare, se păstrează toată arhitectura muzicală a lui Bizet, iar parcursul dramatic este identic cu cel al operei. Va fi o seară în care baletul clasic și neoclasic ne vor încânta spiritele!

Spectacolul de balet Carmen prinde viață, în Oradea, pe scena Teatrului Regina Maria,

în 25 Mai 2022, de la ora 19:00.

O premieră oferită publicului iubitor de muzică și dans de către Ansamblul de balet „Opera Vox”, alături de Ansamblul de balet al Operei Maghiare din Cluj –  Napoca, împreună cu Elevi ai Liceului de Coreografie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj – Napoca, în regia și coreografia semnată Vlad Sebastian.

Biletele s-au pus în vânzare prin Agenția de Bilete a Teatrului Regina Maria, dar și online pot fi achiziționate de AICI. Prețul unui bilet variază între 50 – 70 lei, în funcție de locul dorit.

Haideți și voi, va fi o reprezentație cum demult nu s-a mai văzut în Oradea!

 

Ioana Mădălina Ștefănică