fbpx

CF Liberty a ajutat Colegiul National „Arany Janos” din Salonta sa ajunga in faza finală a CM al Scolilor din Romania

cf liberty

Echipa bihoreană a CN „Arany Janos” din Salonta, alcătuită exclusiv din jucători de la CF Liberty a participat cu succes la faza de zonă a competiției naționale a Campionatului Mondial al Școlilor la fotbal, desfășurată de joi până duminică la Tg. Mureș.

26 Martie 2013

09:52

Jucătorii bihoreni au întâlnit în primul tur reprezentanta județului Maramureș, pe care au surclasat-o cu 16-0. În turul II au evoluat împotriva echipei din județul Hunedoara, pe care au învins-o cu 3-0.

În finală, fotbaliștii de la Liberty, reprezentând acum CN „Arany Janos” din Salonta, s-au confruntat cu formația gazdă, echipa din Mureș. Meciul a fost foarte disputat și s-a încheiat remiză, scor 0-0. A fost nevoie de executarea loviturilor de departajare pentru a stabili învingătoarea. Spre satisfacția delegației bihorene aceasta a fost până la urmă echipa din Salonta, învingătoare cu 4-3.

Jucătorii bihoreni s-au calificat astfel la faza finală a competiției naționale de la Campionatul Mondial al Școlilor, fază care va avea loc la Buftea și București, în perioada 3-5 aprilie. Semifinalele se vor desfășura pe 3 aprilie la Buftea,  precum și finala mică, programată pe data de 5 aprilie, în timp ce finala mare va avea loc pe Național Arena, tot pe 5 aprilie.

La Tg. Mureș, delegația bihoreană a fost condusă de antrenorii Gheorghe Ghiț și Halasz Laszlo, primul fiind și profesor la CN „Arany Janos”.

Un meci a avut două reprize a câte 40 de minute.

Lotul echipei bihorene a fost format din: Matei și Tătăran – portari; R. Pop, Cotrău, Morariu, Asandului, Mureșan, Crișan, Sîrbu, Tomuț, Bîgiu, Goț, Lezeu, Maria, Măierean, Buz și Colțunescu.

„Am câștigat meritat zona de la Tg. Mureș. Ne preocupă și acest campionat, unde dorim să jucăm finala pe țară”, a declarat, la întoarcere, tehnicianul Halasz Laszlo.

Antrenorii de la Liberty au remarcat întregul grup de jucători, pentru efortul depus în cele trei zile, în care au disputat trei jocuri pe terenul sintetic al Stadionului Transsil.

 

Florin Mihalca