fbpx

Concert extraordinar al nonconformistului dirijor Cristian Lupeș alături de Bucharest Festival Orchestra

cristian Lupeș

foto: Ștefan Neagu

Un spectacol de neratat cu unul dintre apreciații dirijori români.

 

11 Septembrie 2018

20:32

Mulțumită Filarmonicii de Stat, Turneul național 100 x Enescu ajunge și în Oradea.

Avându-l la pupitrul dirijoral pe nonconformistul dirijor Cristian Lupeș, Turneul îi aduce în orașul nostru pe apreciații instrumentiști ai Bucharest Festival Orchestra (BFO) la vioarăDiana Jipa, Cristina Pașa, Tiberiu Branga, Alexandru Marian; violă – Emanuel Vots, Mădălina Penciu; cello – Bogdan  Postolache și Eduard Zecheruvom.

Ideea Turneului național 100 x Enescu de promovare a muzicii contemporane românești în an Centenar, i-a venit lui Cristian Lupeș ca o continuare firească, la 100 de ani distanță, a turneelor pe care marele compozitor le susținea pentru a strânge fonduri și a oferi, an de an, Premiul Național de Compoziție „George Enescu“ celor mai talentați creatori români de muzică academică.

Împreună ne vor oferi o seară de care cu siguranță ne vom aduce aminte în timp. Tocmai de aceea vă recomandăm să vă cumpărați bilete pentru acest eveniment care va avea loc în 24 Septembrie 2017, de la ora 19:00, la Filarmonica de Stat Oradea.

Turneul național 100 x Enescu duce mai departe, astăzi, la un secol distanță, roadele eforturilor lui George Enescu, reunind în program lucrări semnate de laureați ai Premiului Național de Compoziție „George Enescu“ sau compuse de elevi ai acestora.

Programul serii de concert este următorul:

  • Dansuri românești de Béla Bartók
  • 5 of Millenium de Liviu Dănceanu
  • Octuor op. 7 de George Enescu

Prin Turneul național 100 x Enescu, nonconformistul dirijor propune publicului o inedită apropiere de muzica contemporană românească, refăcând celebrul turneu inițiat și susținut anual, cu mai bine de un secol în urmă, de tânărul George Enescu, în scopul stimulării creației muzicale românești.

După Oradea, Cristian Lupeș și BFO va mai ajunge în Cluj – Napoca, Onești, Craiova, Sibiu și București. Revenind la orașul Crișului Repede, tichetele de acces pot fi achiziționate de luni – vineri între 11:00 – 17:00, dar și cu o oră înaintea concertelor de la casieria Filarmonicii. Mai multe despre Cristian Lupeș și BFO puteți citi descărcând (click pe) fișierul Biografie Cristian Lupes_Bucharest Festival Ochestra.

 

Ioana Mădălina Ștefănică