fbpx

Consumul de ciocolata scade riscul producerii atacurilor cerebrale

ciocolataCiocolata ne protejează împotriva atacurilor cerebrale.

 

13 Ianuarie 2013

15:00

 

Un ultim studiu efectuat anunță că ciocolata cu lapte diminuează șansele de producere a unui atac cerebral cu 17%. Dacă până acum se credea că doar ciocolata neagră are efecte pozitive asupra organismului, iată că și simpla ciocolată cu lapte este, de asemenea, benefică.

Aceasta este concluzia unui grup de cercetători condus de Dr. Susanna Larsson de la Institutul Karolinska din Stockholm, informează dailymail.co.uk.

Studiul a fost efectuat asupra unui grup de 37.103 suedezi, cu vârste cuprinse între 49 și 75 de ani, iar cei care consumau în mod frecvent ciocolată, aproximativ 63 gr/săptămână, și-au diminuat riscul de a suferi un atac cerebral cu 17%.

Vinovată pentru efectul pozitiv este o substanță găsită în compoziția ciocolatei și anume flavonoida. De asemenea, se pare că tot acest ingredient natural protejează împotriva bolilor cardiovasculare datorită calităților anti-inflamatoare, anti-coagulante și antioxidante. Totodată, se presupune că flavonoida reduce presiunea arterială și distruge colesterolul negativ.

Mai mult, în studiu s-a observat că, cu cât era mai mare consumul de ciocolată cu lapte cu atât scădea riscul atacurilor cerebrale. S-a notat că persoanelor care au consumat o cantitate mică de ciocolată – aproximativ 50 gr/săptămână – le-au scăzut șansele cu 14%, iar celor care au consumat cantități mai mari, cu aproximativ 19%.

Cu toate acestea, un consum ridicat de ciocolată cu lapte nu este recomandat deoarece dulcele drog conține grăsimi saturate, zahăr, adică multe calorii și tocmai de aceea consumul ar trebui să fie moderat, chiar dacă ne-ar putea scăpa de multe probleme de sănătate.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *