fbpx

Dentistii sunt in stare de alerta. Nu mai sunt fonduri pentru luna Aprilie

dentistColegiul Medicilor Dentiști (CMD) din Bihor se revoltă împotriva lipsei fondurilor bugetare CAS destinate asistenței stomatologice pe luna Aprilie 2013.

 

07 Aprilie 2013

14:23

Lipsa banilor i-a determinat reprezentanții sistemului sanitar să anunțe medicii dentiști că pentru luna Aprilie 2013 nu mai sunt bani de reparat dinții bihorenilor. Drept urmare CAS Bihor se află în situația de a nu mai putea încheia acte adiționale pentru contractele de furnizare de servicii de medicină dentară și radiologie dentară pentru luna în curs.

Ce înseamnă acest lucru pentru stomatologi și pacienți? Sistarea pe termen nedeterminat a tratamentelor gratuite sau compensate ale beneficiarilor asigurați, adică copiii, bătrânii și persoanele defavorizate.

În ciuda faptului că până acum fondurile alocate sistemului de medicină dentară erau insuficiente, din cei 900 – 1300 lei pe care un dentist îi primea într-o lună, se reușea efectuarea unor tratamente mai mult decât necesare categoriilor anterior menționate.

În consecință CMD Bihor a înaintat o adresă Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, Ministerului Sănătății și Colegiului Medicilor Dentiști din România iar Miercuri, 10 Aprilie a.c., președintele CMDBH, Dr. Alin Șandru și sefa departamentului pentru asigurări și probleme social-economice, Dr. Adina Țucudean, vor merge la București pentru a se întâlni cu reprezentanții CMDR în vederea soluționării favorabile a situației.

Dacă nu se va găsi o rezolvare a problemei, medicii dentiști bihoreni care au achitat taxa de evaluare de 1000 lei/2 ani pentru a intra în relație contractuală cu CAS amenință că sunt dispuși să facă tot ce le stă în putință pentru recuperarea sumei.