fbpx

E oficial: Zoo Oradea se deschide inainte de Ziua Copilului!

zoo oradeaSe fac ultimele pregătiri pentru mare și oficiala deschidere a Grădinii Zoologice Oradea.

 

30 Aprilie 2013

14:21

Ieri, 29 Aprilie 2013, în prezența reprezentanților Primăriei a avut loc recepția lucrărilor la Grădina Zoologică din Oradea.

Aceasta va fi deschisă publicului larg la finalul lunii Mai, după ce vor fi finalizate și ultimele reparații și retușuri și vor sosi restul animalelor care vor popula grădina zoologică.

Totodată conducerea Primăriei și cea al ADP au hotărât ca în data de 01 și 02 Iunie, respectiv Sâmbătă și Duminică, intrarea copiilor la Grădina Zoologică să fie gratuită.

În total, pentru modernizarea, extinderea și amenajarea Grădinii Zoologice s-au investit 4,5 milioane euro (inclusiv TVA), iar 75% din această sumă a fost asigurată de Ministerul Mediului, iar 25% de către Primăria Oradea.

Dacă înainte de anul 2008, grădina zoologică era de doar 3,5 ha, acum spațiul s-a dublat și a fost în întregime modernizat la standardele unei grădini zooloogice europene.

Proiectul de amenajare și modernizare a Grădinii Zoologice Oradea a fost aprobat pentru finanțare în 2008, iar în 2010 au început efectiv lucrările.În cadrul lucrărilor a avut loc modernizarea celor 52 de clădiri, dar și amenajarea a 22.455 mp de suprafețe exterioare. Detalii despre prețul biletelor AICIPrezenta informație a fost comunicată de către Primăria Oradea prin intermediul Biroului de Presă și întărește cele declarate de directorul ADP, Liviu Andrica, pentru Evenimente Oradea în cursul acestei dimineți.

 

Andrei Marcu