fbpx

Eminescu si Ziua Culturii Nationale se celebrează cu flori, muzica si recitaluri de poezie

celebrare eminescu163 de ani de la naşterea lui Eminescu sunt celebraţi prin arborarea drapelului naţional, depuneri de flori şi recitaluri de poezie.

 

Ziua Culturii Române este celebrată mâine, 15 Ianuarie 2013, de la orele 11:00 la statuia poetului Mihai Eminescu. Cu această ocazie se va arbora steagul naţional, profesorul Ioan Baba va vorbi despre “Mihai Eminescu – poet național și european”, iar Maria Haiduc, împreună cu alți artiști, va cânta melodii pe versurile poetului precum și cântece din folclorul bihorean.

În continuare de la ora 12:00 vor fi depuse coroane şi flori la statuia lui Iosif Vulcan, iar de la ora 17:00 la Filarmonica de Stat Oradea, actorul Eugen Ţugulea va susţine un recital de poezie. Următor evenimentului de la Filarmonică este spectacolul, de la statuia poetului român din Piaţa Independenţei, susţinut de grupul vocal al Şcolii de Arte “Francisc Hubic”.

Evenimentele de celebrare a Zilei Culturii Române şi a celor 163 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu sunt organizate de Asociația cultural civică ”Pro România Europeană” , în parteneriat cu Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Național – Bihor. Invitaţia este adresată tuturor celor interesaţi, intrarea fiind liberă.