fbpx

Festival – Concurs „D’ale porcului” ediția 2016, în Era Park!

dale porculuiUltimele zile de viață pentru unii… 

 

15 Februarie 2016

08:51

Era Park găzduiește ediția a doua a Festivalului – Concurs „D’ale porcului”.

Întrecerea de preparare tradițională a porcului are loc în ziua de 27 Februarie 2016. Startul competiției se dă la ora 08:00, iar evenimentul se va desfășura până după amiaza, la ceasurile 17:00.

Pe lângă șorici și alte bunătățuri preparate din carne de porc, publicul va fi răsfățat cu muzică și dansuri populare. Zeci de soliști și dansatori vor urca în ziua cea mare pe scena din parcarea Era Park, zona de bricolaj.

În concurs și-au anunțat participarea atât echipe din județ, cât și din țara vecină, din Ungaria.

Echipele înscrise vor participa la o serie de concursuri atractive pentru public și se anunţă o bătălie aprigă în câştigarea mult râvnitului trofeu.

Așadar, dacă vă este poftă să mâncați șoric, toroș, cârnați, jumări și alte preparate specifice, dar și să petreceți diferit o zi de sâmbătă, Festivalul – Concurs „D’ale porcului” vă așteaptă.

Intrarea este liberă, însă pentru cei dornici să deguste organizatorii vor pune în vânzare tichete.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Bihor prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Asociaţia Comunelor din România – Filiala Bihor, Asociaţia Firmelor Bihorene, Asociaţia Culturală D’ART şi Asociaţia Pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare Crişana, iar scopul este promovarea tradițiilor populare ale județului nostru.

Ioana Mădălina Ștefănică