fbpx

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2018 ajunge și în Oradea!

O super toamnă se anunță în orașul nostru. Doar pregătiți-vă! 

 

02 August 2018

18:00

Filme premiate sau succese de box-office, filme cu acompaniament muzical live și cine-concerte în premieră în România, cele mai bune titluri prezente la TIFF Cluj, proiecții în onoarea unor invitați speciali, de toate acestea vor avea parte orădenii cinefili în Răpciune 2018. 

Pentru prima dată, în Oradea se organizează Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Perioada de desfășurare este 07 – 09 Septembrie 2018.

În primele două zile de festival orădenii se vor bucura de Proiecții de Gală în sala Teatrului Regina Maria, în timp ce în toate cele 3 zile programul îi va purta în cele mai îndrăgite spații din oraș pentru numeroase proiecții în aer liber sau indoor – Piața Unirii, Cetatea, Universitatea Partium sunt câteva dintre principalele locații în care TIFF Oradea se va desfășura.

se menționează în comunicatul de presă emis de TIFF.

Aici, pe un ecran de mari dimensiuni, unul dintre cele mai mari din România, vor putea fi văzute filme precum Omul care l-a ucis pe Don Quijote (r. Terry Gilliam), Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, Woman at War, dar și superba producție România neîmblânzită (r. Thomas Barton-Humphreys), narată de Victor Rebengiuc.

Organizatorii ne transmit că, prin această primă ediție a TIFF, urbea de pe Crișul Repede se va transforma într-o capitală a filmului.

Orașul are un potențial foarte mare, atât cultural cât și turistic și sunt convins că a venit vremea ca mulți alți români să îl redescopere. Sperăm ca prin organizarea TIFF Oradea să contribuim din plin la acest obiectiv. 

declară Tudor Giurgiu, Președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Programul… în curând! 

 

Paula Dreve