fbpx

Film gratuit: Umbrelele din Cherbourg

filmHaide╚Ťi la film, intrarea e liber─â.┬á

 

09 Decembrie 2014

13:37

Cineclub Marienbad ╚Öi Biblioteca Jude╚Ťean─â ÔÇ×Gheorghe ╚śincaiÔÇŁ, strada Armatei Rom├óne – 1A, ne invit─â la film. ├Än aceast─â Joi, 11 Decembrie 2014, de la orele 18:00, ruleaz─â pelicula┬áÔÇ×Umbrelele din CherbourgÔÇŁ din 1964.

Melodram─â realizat─â┬áde Jaques Demy (r─âspl─âtit cu Palme d’Or la Cannes, ├«n 1964) impresioneaz─â prin muzica, prin faptul c─â toat─â povestea e cantat─â dar ╚Öi prin subiectul lacrimogen: Genevi├Ęve Emery este o t├ón─âr─â de 16 ani ce locuie┼čte cu mama sa v─âduv─â, Madame Emery, care e proprietara unui magazin de umbrele din localitatea Cherbourg. Ea se ├«ndr─âgoste╚Öte de Guy Foucher, care este mecanic auto, ┼či cu care dore┼čte s─â se m─ârite, dar mama ei se opune acestei iubiri, crez├ónd c─â fiica ei este mult prea t├ón─âr─â, iar Guy nu e destul de bogat.

O produc╚Ťie care o are ├«n rolul principal pe┬áCatherine Deneuve, cu o durat─â de 91 de minute, ╚Öi care poate fi v─âzut─â ├«n sala 23 (mediatec─â) de la etajul I al bibliotecii. Intrarea este liber─â.

Ioana M─âd─âlina ╚śtef─ânic─â