fbpx

Filmul „De ce eu?” va avea două proiecții de gală la Oradea

Andreea Vasile si Emilian Oprea2Un film cu un subiect controversat va fi proiectat în urbea noastră. 

 

17 Februarie 2015

13:43

Două proiecții de gală ale filmului „De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, vor avea loc în Oradea pe 24 Februarie 2015.

Prima, de la orele 19:00, la Filarmonica de Stat Oradea, a doua, de la orele 20:00, la Cinema Palace din Lotus Center.

Atât regizorul Tudor Giurgiu, cât și actorii Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile și Alin Florea, vor fi prezenți la cele două evenimente. Din câte se pare, organizatorii au anunțat și participarea fostului procuror Alexandru Lele.

„De ce eu?” este un film turnat, parțial, la Oradea și inspirat de cazul Alexandru Lele – Cristian Panait:

De ce eu? a fost parțial filmat la Oradea, orașul în care Alexandru Lele activa ca procuror când lui Cristian Panait i-a fost încredințat dosarul său, pentru presupuse fapte de corupție și sustragere de documente. Lele dispusese arestarea lui Adrian Tarău, fiul prefectului de Bihor, sub acuzația de complicitate la contrabandă cu produse petroliere. Panait însă a refuzat să-l pună sub învinuire pe Lele, în lipsa unor probe concludente, iar la nici o lună de la primirea cazului s-a sinucis, la 29 de ani.

Biletele pentru proiecția de la Filarmonica de Stat vor fi puse în vânzare odată cu ziua de 18 Februarie 2015 în rețeaua Bilet.ro. De la casieria Filarmonicii pot fi cumpărate doar în ziua galei, începând cu orele 16:00. Prețul unui bilet este de 10 lei.

De asemenea, pelicula va putea fi văzută din 27 Februarie a.c. atât la Cinema Palace cât și la Cortina Cinema Digiplex – Oradea Shopping City.

Cei interesați de mai multe detalii despre această producție cinematografică sunt rugați să descarce fișierul De ce eu.

 

Ioana Mădălina Ștefănică