fbpx

Grepfrutul, între amărăciune și beneficiile aduse sănătății!

sursa foto: healthyfoodhouse.com

sursa foto: healthyfoodhouse.com

Provocarea acestui articol este de a te convinge de beneficiile aduse sănătății de consumul de grepfrut.

 

04 Martie 2015

15:10

Sănătate înainte de toate! De această dată, Evenimente Oradea îți prezintă cât de sănătos este consumul de grepfrut și cât de mult te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă și echilibrată!

Grepfrutul:

  1. întărește sistemul imunitar, mulțumită cantității ridicate de vitamina C regăsite în acest fruct
  2. reduce febra în caz de răceală
  3. stimulează metabolismul și arderea grăsimilor. Studiile arată că un grepfrut consumat înainte de masa de prânz vă ajută să pierdeți în greutate
  4. ajută la reducerea retenției de apă și umflarea picioarelor în timpul sarcinii
  5. susține digestia și reglează tranzitul intestinal
  6. previne și tratează constipația
  7. reduce riscul formării pietrelor la rinichi tocmai gustului amărui dat de antioxidantul numit „naringenin”
  8. vindecă și previne sângerarea gingiilor mulțumită vitaminei C
  9. protejează împotriva cancerului
  10. diminuează stresul, combate depresia și anxietatea tocmai datorită mirosului inconfundabil
  11. conține acid citric și zaharuri naturale
  12. este bogat în calciu, fosfor, acid folic și potasiu
  13. conține multă vitamina A, E, K, grupul de vitamine B
  14. ajută la menținerea unei pieli sănătoase
  15. stimulează funcționarea sistemului limfatic
  16. previne astmul, artrita, crampele musculare, răcelile, bolile de inimă, infecțiile, distrugerea țesuturilor, fragilitatea oaselor, hemoroizii, inflamațiile, dureri ale încheieturilor, exfolierea unghiilor, acneea și durerile de cap
  17. scade nivelul colesterolului
  18. dizolvă pietrele de la nivelul vezicii biliare
  19. stimulează buna funcționare a ficatului, contribuie la curățare și detoficare
  20. ajută la controlarea diabetului
  21. combate insomniile

Și acum, partea cea mai importantă: cum să îl consumăm, mai ales dacă nu suntem încântați de gustul amărui?!

În primul rând, muncim puțin pentru a convinge creierul că acest gust amărui este, de fapt, extraordinar de sănătos tocmai pentru că ne menține sănătoși.

Consumând grepfrut zilnic, sau relativ des, nici nu vom mai simți că este amărui tocmai pentru că ne obișnuim cu acest gust.

Apoi, o altă soluție ar fi să combinați grepfrutul cu portocală. Iată cum: puteți opta pentru o jumătate de grepfrut și o portocală sau un grepfrut întreg și 2 portocale.

Stoarceți fructele chiar și cu un storcător manual. Prima dată stoarceți grepfrutul iar apoi portocalele. Turnați sucul obținut într-o cană, serviți pe moment sau îl puneți la rece.

Pulpă obținută o serviți atunci, ca mic dejun, sau o puteți, de asemenea, pune la frigider pentru a o consuma treptat, pe parcursul zilei.

Cert este că, dacă veți stoarce un grepfrut și două portocale, dacă veți consuma sucul și pulpa înainte de micul dejun, vă asigurați un aport natural de energie pe care îl veți resimți pe tot parcursul zilei.

Astfel, puteți spune „adio!” oboselii, poftei de dulce, durerilor de cap, stărilor de nervozitate și veți munci cu mai mult spor și eficiență!

Totuși, grepfrutul interacționează cu unele medicamente. Așadar, dacă vă aflați sub tratament, cereți părerea medicului cu privire la consumul de grepfrut și administrarea tratamentului prescris.

Ioana Mădălina Ștefănică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *