fbpx

Guacamole delicios, ingrediente tăiate cuburi. Raw vegan. De post

Un preparat ușor de pregătit, rapid, gustos, delicios. Potrivit pentru (mai) toate vârstele. 

 

05 Decembrie 2020

14:19

Ne-am gândit cu drag la voi și la cât este de important să consumăm hrană vie , adică nepreparată termic. Dar știm că se prea poate să nu ai timp, să nu vrei, să nu știi ori să nu îți placă să gătești. Iar dacă te regăsești în ultimele trei situații enumerate, atunci acela este momentul în care cauți alternative rapide de hrană. Inclusiv să mănânci chips-uri .

Pentru tine și cei dragi ție, îți venim în ajutor cu rețeta gustosului guacamole. Dar e o rețetă diferită, deoarece ingredientele sunt tăiate cuburi și nu amestecate cu robotul . Trebuie să recunoaștem, nu am putut mânca guacamole pastă până într-o zi, în care, am primit surpriza de a ni se oferi guacamole precum cel pe care vi-l prezentăm noi acum . Avem recunoștință pentru asta, după ce îl preparați ne veți înțelege.

În primul rând, arată mai bine. Apoi, un atu e că oferi fiecărui ingredient un locșor în lumina „reflectoarelor” papilelor gustative. Glumim puțin, ca să și zâmbiți .

Haideți să vedem

Aveți nevoie de:

🌿 avocado

🌿 roșii

🌿 ceapă roșie (ori albă, din care aveți)

🌿 pătrunjel din belșug (ori cât vă surâde) și coriandru dacă vă place 😁

🌿 sare

🌿 piper 

🌿 zeama de la o jumătate de lămâie

Cum preparăm

În primul rând, pregătiți în funcție de câte persoane sunteți și de cât de mari sunt avocazii. Ce vă recomandăm, pentru un gust sublim, e ca să domine roșiile întreaga compoziție. Căutați roșii românești ori bio. Știm că sunt mai scumpe, dar veți vedea diferența

Tăiați cuburi, întâi avocado apoi roșiile, deoarece acidul din roșii nu va va lăsa avocado să se oxideze. Continuați, tot în a tăia și ceapa cuburi, iar în final mărunțiți pătrunjelul (și coriandru de aveți ori vă place). Odată ce le aveți pe toate puse într-un bol, adăugați sare, piper și stoarceți sucul de lămâie . Amestecați ușor .

O mică remarcă, stoarceți lămâia treptat, pentru a vedea cât de acruț vă place să iasă guacamole. Unii preferă lămâie mai multă în mâncare, alții nu . Important e să gătiți după gustul vostru, mai puțin în stil rigid după rețete și cantități . Din acest motiv, simțiți-vă liberi să ajustați rețeta cum vă convine .

În timp ce amestecați ingredientele, puneți să se prăjească câteva felii de pâine . După ce păpica e pe placul vostru de condimentată, în armonie cantitatea de roșii, cu avocado, ceapă și pătrunjel, întindeți guacamole pe pâine și savurați cu dragă inimă, deoarece noi așa am scris rețeta pentru voi Poftă bună .

 

Ioana Mădălina Ștefănică