fbpx

În început de Decembrie 2018 se aprind beculețele în Oradea!

sursa foto: wallspick

Vestea cea luminoasă și bucuroasă a zilei! 

 

14 Noiembrie 2018

11:56

Vestea care înseninează începutul iernii este că, în 06 Decembrie 2018, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun, în Piața Unirii, este programat tradiționalul ritual al aprinderii instalațiilor de Crăciun în Oradea.

Oradea va fi împodobită cu 14 km de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea vor avea diferite forme de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, oameni de zăpadă.

informează Primăria Oradea.

Între timp, tot în Piața Unirii va fi montat un brad ecologic, înalt de 12 metri, brad care fost oferit urbei, în mod gratuit, de firma Luxten.

De menționat că pentru toate instalațiile luminoase sunt utilizate becuri LED, al căror consum de energie electrică este mult mai redus, respectiv cu circa 50% față de becurile normale, valoarea consumului fiind de aproximativ 30.000 lei.

Vestea bună e că, pe lângă zonele centrale, luminițele vor bucura și parcurile Dragoș Vodă, Olosig, I. C. Brătianu și 22 Decembrie. Așadar, să vină Moș Crăciun! 

Ioana Mădălina Ștefănică