fbpx

În Oradea: cursuri de bune maniere. Pentru copii și tineri

Mulți și-ar fi dorit să aibă parte de astfel de cursuri când au fost copii. Cu siguranță fac diferența atunci când „ieși în lume”.

 

28 August 2021

09:15

Copiii și tineri orădeni au șansa unei noi direcții de abordare a vieții: cu mai mult stil, tact și eleganță deoarece binecunoscutul regizor Horia Ballint anunță organizarea unor cursuri de bune maniere pe grupe de vârstă:

  • junior: 08 – 11 ani
  • cadet: 12 – 16 ani

Începând din 15 Septembrie 2021, doritorii se pot bucura de bagajul impresionant de cunoștințe pe care Horia Ballint îl are. Numeroasele spectacole de teatru, operă puse în scenă, prezentări de modă, cunoștințele vaste de istorie, geografie, modă, bucătărie internațională și tradițională, pe lângă cunoștințele de economie și marketing dobândite în urma absolvirii cu succes a Academiei de Științe Economice (ASE) de la București, îl fac pe Horia Ballint un bun profesor în ceea ce înseamnă eleganța și bunul gust.

Vă facem această prezentare și recomandare deoarece îl cunoaștem personal și avem încredere în abilitățile distinsului regizor. Cursul de bune maniere va avea o durată de nu mai puțin trei luni, timp în care participanții vor vizita diverse instituții de cultură, mers la spectacole dar și module:

  • de bune maniere, eticheta de salon, conversație de salon și comportament elegant (curs teoretic și practic)
  • educațional teoretice de înțelegere a artelor scenice (operă, muzică simfonică, balet, teatru) cu aplicare practică prin participarea la trei spectacole la Teatru și Filarmonică
  • educațional teoretice de înțelegere a artelor plastice cu aplicare practică prin vizitarea muzeelor, a galeriilor de artă și a monumentelor de arhitectură orădene
  • de cultură istorică și geografică. Informații despre cultura și civilizatia diverselor state de pe mapamond
  • de conversație în limba engleză
  • de ținută corporală și de stil vestimentar
  • de igienă și cunostințe practice medicale (a nu se înțelege curs de educatie sexuală, acesta din urmă le revine părinților). În acest modul se vor învăța practici de igienă, de prevenire a bolilor, alimentatie sănătoasă, utilizarea ceaiurilor și a medicației naturiste, metode de întreținere corporală
  • de pian (începător) dar numai la cerere

În fiecare săptămână, cursații vor avea două întâlniri a câte trei ore în care cele de mai sus, plus altele apărute inopinat, poate, vor fi abordate. Grupele vor avea între 7 – 8 participanți, cu mențiunea că locurile sunt limitate. Dacă vor fi doritori, cursul va putea fi extins și pentru alte grupe de vârstă inclusiv pentru adulți.

Cursul va fi oferit în tradiționalul stil franțuzesc „Ancien Régime”, după metoda originală de la „École spéciale militaire de Saint-Cyr”, metoda impusă de Françoise d’Aubigné, Marquise de Maintenon, la care am adăugat și elemente specifice manierei de instruire a binecunoscutei Madame Henriette Campan, educatoarea personală a Reginei Maria Antoaneta.

ne transmite regizorul Horia Ballint.

Pentru înscrieri și informații suplimentare, vă recomandăm să apelați numărul de telefon 0761. 207. 686. Avem încrederea că vor fi cursuri și momente de neuitat pentru participanți. Rafinamentul și voia bună vor fi la ele acasă.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *