fbpx

Interviu dedicat sănătății cu Ramona Szmercsanyi, terapeut Bowen Oradea

Interviu cu un om frumos, simplu, de la care ai ce învăța dacă ești deschis. 

 

15 Noiembrie 2020

12:19

După cum bine știți, nouă ne plac oamenii frumoși. Și avem atâția în Oradea, însă nu întotdeauna avem timp să vi-i prezentăm. Pe Ramona Szmercsanyi am întâlnit-o printr-o recomandare.

În caz de nevoie, dacă ești deschis, viața îți oferă și alternative. Așa am ajuns la Ramona. Dintr-o nevoie medicală am întâlnit un terapeut Bowtech tare îndrăgit de cei care îi trec pragul. E genul acela de om care îți dă senzația de siguranță, că ajuns și ești pe mâini bune. Are și o etică profesională de admirat. Știe a fi și prietenoasă, dar și fermă când e necesar.

În plus, Ramona e în căutare de cunoaștere, dezvoltare continuă. Are credință, însă nu în modul habotnic. Este echilibrată și dedicată. Își urmează cu dăruire drumul. O admirăm pentru că, deși sunt atâtea tentații în fiecare meserie, Ramona își urmează calea. Nu se împrăștie într-o mie de direcții. E de apreciat statornicia ei. E o formă de echilibru mai rar întâlnită astăzi.

Deoarece o apreciem și cunoaștem eficiența terapiei Bowen, dorim să vă facem și vouă cunoștință cu Ramona. Dacă veți avea nevoie, cu siguranță va face diferența implicarea ei.

Dragii noștri, ne bucurăm să vă oferim interviul cu Ramona Szmercsanyi, terapeut Bowen.

De cât timp practici Terapia Bowen?

De 12 ani.

Unii îi spun Bowtech, alții Bowen. Există vreo diferență între ele?

Tech este de la tehnică – nu există diferențe între Bowtech și Bowen. Este aceeași tehnică.

Oamenii vin pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții, pentru vindecare. Ce afecțiuni tratează Bowtech?

Fiind o terapie de autovindecare, tratează orice fel de dezechilibre – boli cum li se mai spun – în afară de rupturi de oase și tendoane.

Venim la Bowtech doar atunci când suntem bolnavi sau terapia se adresează și persoanelor fără un diagnostic medical?

Terapia se adresează tuturor, fiind o tehnică care echilibrează sistemul osos, muscular, nervos, limfatic, sanguin, întregul corp…

Este Bowen eficient în cazul problemelor respiratorii, inclusiv în caz de Covid – 19?

Da este, deoarece stimulează imunitatea iar în astfel de situații corpul are nevoie de sistemul imunitar puternic. Curăță plămânii de sechele, căile respiratorii, întreg sistemul pulmonar. 

Există o limită de vârstă pentru a ne putea bucura de Bowtech?

Din prima zi de viață și până în ultima, de la bebeluși până la adulți în fazele terminale.

Cât durează o ședință?

Ședința durează între 30 de minute și o oră, o oră jumătate. Depinde dacă există reacții în timpul ședințelor, reacții precum furnicături, căldură sau posibile dureri.

Dar în cazul celor mici?

La copii durează până în 10 minute, nefiind cronici. Majoritatea vin pentru imunitate, pentru colici, gingii atunci când le cresc dințișorii.

Este Bowen prietenos cu pacienții care deja urmează un tratament medical?

Da, dacă o persoană ia tratament pentru tensiune, diabet și alte boli, ajută în asimilarea tratamentului. Bowen și medicina alopată sunt compatibile. Totuși, e bine de știut că terapia Bowen nu se asociază cu alte terapii care se efectuează pe corp, cum ar fi acupunctura, masaj, reflexoterapie, în schimb recomandăm practicarea sportului.

Căror afecțiuni se adresează Bowtech?

Terapia este recomandată tuturor bolilor cronice, având protocoale pentru cancer, scleroză multiplă, scleroză în plăci, AVC, atacuri de panică, fibromialgie, poliartrită reumatoidă, hipo și hipertiroidism, boala Parkinson, tinitus, autism și altele.

Ce te-au învățat anii de practică?

Terapia cât și oamenii m-au învățat cât de perfecte ființe suntem, că Dumnezeu ne-a creat perfecți, iar prin terapie că este un dar divin.

În ce culoare ai colora lumea, dacă ai putea, și de ce?

Verde – Auriu – Mov – Albastru – Indigo. Verde și mov sunt culorile sănătății, iar auriu și albastru sunt culori sublime.

Un gând pe care dorești să îl oferi celor care citesc acest interviu.

Fericire. Iubire. Bucurie. Sănătate.

 

Pentru informații suplimentare dar și ședințe de terapie Bowtech, pe Ramona Szmercsanyi o puteți contacta apelând numărul de telefon 0748. 061. 800.

 

Ioana Mădălina Ștefănică