fbpx

Interviul saptamanii: Leone, mascota CSM Oradea

Leone 7Evenimente Oradea a pregătit și pentru această săptămână un interviu cu un orădean implicat și dedicat muncii pe care o desfășoară.

 

24 Februarie 2013

14:46

Pasionat sau nu de baschet, ca orădean trebuie să fi auzit vreodată de CSM Oradea. Avem o echipă valoroasă, unită și cu multe realizări, dar și o echipă sprijinită atât de o galerie gălăgioasă cât și de o mascotă vedetă, Leone!

Astăzi vorbim cu mascota, dar și cu omul din spatele mascotei, Călin Pelle.

 

Întâi de toate aș vrea să ne spui câteva cuvinte despre tine.

Eu sunt Călin alias Leone, am 28 de ani împliniți, locuiesc și muncesc de câțiva ani buni în Oradea. Sunt o persoană veselă din fire, foarte comunicativă, în timpul liber îmi place să mă plimb, să ascult muzică și să ies cu prietenii în oraș; sunt un romantic și foarte sociabil.

 

De cât timp ești Leone?

În postura de Leone sunt de aproximativ un an.

 

Cum ți s-a oferit posibilitatea de a îmbrăca hainele lui Leone?

La un meci avut acasă, am aflat ca Leone nu poate veni deoarece fostul antrenor avea și alte probleme de rezolvat; în acel moment m-am gândit la ce poate fi așa greu să te costumezi în leu, să intri pe teren să dai mâna cu jucătorii, copiii și cu cei din galerie. Eu fiind și o persoană carei îi place să danseze m-am gândit că ar fi frumos ca Leone să facă și niste pași de dans; și uite așa am devenit Leone.

 

Ți-ai dorit vreodată să devii mascota unui club sau pur și simplu s-a întâmplat?

Nu m-am gândit niciodată că voi avea ocazia să fiu mascota unui club, în special a clubului sportiv oradean dar pur și simplu mi s-a întâmplat și sunt mândru de asta.

 

Ce ți-au spus cunoscuții când te-au văzut deghizat în Leone? 

Prima dată au râs, m-au facut nebun dar așa s-au obișnuit cu ideea asta iar acum ne distrăm împreună de figurile pe care le face Leone.

 

Care a fost starea ta interioară la primele meciuri în calitate de Leone?

Când l-am îmbrăcat pentru prima dată pe Leone am avut emoții foarte mari, era ceva nou pentru mine. Mă gândeam că poate nu mă descurc, poate nu voi ridica sala în picioare sau că nu mă voi ridica la nivelul celuilalt antrenor pe care l-a avut Leone; dar totodată ceva mă făcea să fiu încrezător că voi reuși să-i amuz pe cei adunați în sala la meciuri și așa a fost. Eram entuziasmat iar după terminarea primului meci la care am luat parte am fost foarte fericit.

 

Are și Leone emoții?

Leone face parte din echipa deci și el are emoții, dar emoțiile lui sunt constructive. Când echipa pe care tu o reprezinți câștiga meciul normal că te bucuri. Un alt motiv care îmi dă emoții și stare de bine este când văd sala plină și copiii îl striga pe Leone și îl aplaudă.

 

E obișnuit publicul cu mascota?

Publicul orădean s-a obișnuit foarte mult cu mascota și cred că ar fi o problemă mare dacă Leone nu ar apărea la vreun meci. Cel mai mult i-ar simți lipsa copiii.

 

Care au fost cele mai frumoase momente pe care le-ai trăit alături de echipă?

Printre cele mai frumoase și emoționante momente au fost calificarea în play-off și victoria cu U Mobitelco Cluj. Am trăit aceste momente cu tot sufletul alături de jucatori, galerie și toți cei care au venit să susțină echipa CSM.

 

Mergi la fiecare meci al lor, aici mă refer la meciurile din afara Oradiei?

Acasă sunt prezent la toate meciurile iar la cele din deplasare doar atunci când îmi permite locul de muncă.

 

Cum se înțeleg mascotele cluburilor între ele. Sunt și mascote mai puțin prietenoase?

Având în vedere că vorbim despre mascote nu putem spune ca sunt neprietenoase. Suntem acolo pe teren pentru a ne susține echipa și să amuzăm publicul. Cu mascotele cu care m-am întâlnit până acum nu am avut nici un fel de conflict, ne-au primit cu drag de fiecare dată când am jucat pe terenul lor. La sfarșitul meciului ne-am facut poze împreună și am dat dovada de fair-play.

 

Am văzut copiii, că sunt de-a dreptul fascinați când te văd, ce vor ei de la tine atunci când vă întâlniți?

Într-adevăr, copiii sunt îndrăgostiți de Leone. Vor să dea palma cu el, să își facă poze, autografe, îl tratează ca pe un prieten. Unii mai neastâmpărați vor doar să îl tragă de coadă și să descopere dacă Leone e într-adevăr un leu sau doar un costum.

 

A fost vreo situație în care vreun prichindel te-a respins sau i-a fost frică de tine?

Situații de genul acesta au fost în special la copiii foarte mici. Dar după ce s-au apropiat de Leone și au văzut că este un leu pașnic au prins drag de el și abia așteaptă să-l reîntâlească.

 

Sunt lucruri anume pe care copiii ți le cer (să le faci, nu stiu să vă faceți poze, îmbrățisări…)?

Pe lângă faptul că ne facem poze împreună, ne jucăm, dau autografe, îi îmbrățisez, mulți părinti, la insistentele copiilor mă invită la zilele lor de naștere, locuri de joacă pentru a întreține atmosfera iar eu mă duc cu drag, nu pot să îi refuz.

 

Am văzut că ai și o coreografie. Faci multe figuri care sunt apreciate de public. Cum de ți-a venit ideea?

Ceea ce face Leone în teren nu se poate numi o coregrafie, mai bine zis este o nebunie, sunt momente de spontaneitate cauzate de emoțiile petrecute pe teren. Pe lângă aceste momente de amploare și nebunie am introdus și unele acrobații învățate la orele de sport în liceu gen roata țiganului, stând în cap…

 

S-a întâmplat vreodată ca în timpul meciurilor să vină vreo minge spre tine și să o iei în plin?

Până în momentul de față am fost foarte norocos și nu am prins nici o minge cu capul, dar niciodată nu este prea târziu. Oricum sper să fiu în continuare protejat și să nu fiu lovit de nici o minge.

 

Faci o muncă benevol, pentru care nu ești plătit. Cu toate care sunt metodele prin care o mascotă e răsplătită?

Cea mai bună răsplată pentru mine este să văd sala plină la fiecare meci, zâmbete pe fețele copiilor și să văd faptul că lumea apreciază ce face Leone pe durata meciului. Când intru pe teren și văd că lumea așteaptă să dea mâna cu Leone, îl aplaudă, aud copiii cum strigă mă bucur foarte tare… și sincer asta contează cel mai mult.

 

Nu te nemulțumește că ești neplătit pentru munca ta. Mulți nu fac ceva dacă nu sunt plătiți.

Faptul că nu sunt plătit este știut de multă lume și nu mă deranjează. Nu sunt nemulțumit că nu primesc bani pentru ceea ce fac deoarece eu de bunăvoie m-am implicat în acest sport și știam că nu se plătește. Tot ce fac, pot spune cu mâna pe inima că fac din plăcere.

 

Am văzut că Leone nu e doar o mascotă ci și o Asociație. Ne poți spune câteva cuvinte și despre această organizație?

Adevărat, anul trecut s-a înființat Asociația Leone, asociație condusă de unii membrii din galeria orădeană Leii Roșii. Această asociație s-a înființat cu scopul de a promova baschetul în școlile din Oradea dar și pentru cazuri umanitare. Exemple nu pot să dau momentan pentru că suntem abia la început.

 

Dacă e să vorbim de Călin Pelle, nu doar de Leone, ce ar trebui să știm? Cum e omul din spatele mascotei?

Călin Pelle este o persoană mereu cu zâmbetul pe buze, optimistă, capabilă să treacă peste orice obstacol… în special nebună. Mă consider o persoană de încredere, un om pe care te poți baza la nevoie. Îmi place să mă implic în cât mai multe activități atât cât îmi permite timpul.

 

Pe lângă job-ul de zi cu zi și a fi mascota Leone, mai ești implicat și în alte activități?

Pe lângă jobul de zi cu zi, cel de ospătar la Crinul Alb, și cel de mascotă, sunt împlicat și în proiecte legate de Asociația Leone, onorez cu prezența toate cererile primite de Leone pentru evenimente caritabile, petreceri de zile de naștere, proiecte de ocrotire a mediului înconjurător și nu numai.

 

Dacă ar fi o dorință pe care ai vrea să ți se împlinească care ar fi aceea?

Ca și mascota și suporter al echipei de baschet, îmi doresc ca CSM Oradea să câștige campionatul și playoff-ul… iar ca și persoană, Pelle Călin, să îmi deschid o afacere proprie.

Pe final, îmi place să îi întreb pe cei intervievați, care sunt culorile viitorului tău?

Evident culorile roș-albastru, deoarece sunt culorile echipei CSM Oradea.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

 

Comments
  1. carmen

    Calin esti tare , dar Leone e fenomenal . Respect pentru tot ce faci pentru echipa si mai ales pentru galerie, tre sa fi putin nebun, is sensul bun si frumos al cuvantului, te cunosc foarte bine si rolu asta ti se potriveste manusa, si stiu ca iti place la nebunie.te rog doar sa ai grija de echipa si de galerie pe mai departe .

  2. Alina

    Va multumesc pentru acest interviu.
    “Identitatea lui Leone” era o mare curiozitate de a mea.
    Asteptam cu totii : “Suprematia lui Leone” si “Ultimatumul lui Leone” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *