fbpx

Interviul saptamanii: Saylas & Alexandra Broinas

Alexandra Broinas & SaylasChiar de Paște Evenimente Oradea vă aduce un interviu cu doi tineri talentați și muncitori. 

 

05 Mai 2013

12:00

Săptămâna aceasta vorbim cu Saylas și Alexandra Broinaș despre pasiune, muzică, prietenie și muncă.

Cine sunt de fapt Saylas și Alexandra Broinaș?

Doi oameni obişnuiţi, plini de viaţă şi entuzism cu mulţi prieteni. Doi oameni ce iubesc foarte mult muzica. Alexandra şi Vali.

De cât timp faceți muzică?

Alexandra: Am început cariera musicală în 2007 înscriindu-mă la şcoala populară de artă Francisc Hubic sub îndrumarea doamnei profesoare Molnar Monica, în scurt timp ajungând să-mi împlinesc visul de a cânta pe scene mari alături de artişti consacrați.

Saylas: Am început să cochetez cu hip hop-ul de mic, de pe la 12 ani.

Cum a început toată povestea cu muzica? A fost ceva special care v-a îndreptat spre acest domeniu sau pur și simplu pasiunea?

Dragostea pentru muzică reprezintă o mare parte din noi.

Suntem unii dintre acei puţini oameni fericiți că fac ceea ce iubesc şi că pot împărtăşi acest lucru cu oamenii din jurul lor. Pasiunea, deși aflată în noi, am descoperit-o cu timpul, dezvoltndu-se în noi din ce în ce mai mult, ajungând principala modalitatea de a trăi.

Vă mai aduceți aminte cum a fost prima dată când ați cântat în fața unui public?

Emoţiile, cu sigurantă şi-au spus cuvântul în acel moment al copilăriei. Dar amintirea acelor momente este incredibilă şi memorabillă; ceea ce îți oferă publicul şi scena nu se poate exprima în cuvinte.

Câți ani aveați?

Alexandra: Aveam 12 ani la primul recital însă, am mai avut contact cu scena făcând dans sportiv înainte.

Saylas: La 13 ani.

Când v-ați întâlnit prima dată?

Cu două luni înainte de lansarea hit-ului nostru, MULȚUMESC.

Și cum v-ați început colaborarea?

În forţă, CU UN HIT ! :))

Ați simțit că e o chimie între voi, din punct de vedere profesional, binenețeles?

Preferăm ca ascultătorii noştri să răspundă la această întrebare, deşi noi considerăm că e ceva magic între noi, având în vedere cele două reuşite avute împreună.

Ați scos două piese împreună, cum a fost munca în echipă?

Ne completăm muzica; suntem două persoane deschise și sociabile, cu o poftă mare de viaţă, iar când vine vorba de muzică, nu putem spune decât că e o placere foarte mare să ne aflăm în studio şi puteţi fi siguri că vor mai urma colaborări.

Care cu ce ați contribuit fiecare?

Cu sufletul.

Ne vorbiți puțin despre cele 2 piese?

Ambele melodii se duc uşor spre comercial, însă nouă ne plac foarte mult şi au venit natural. Sunt stiluri diferite. „Mulţumesc” vine cu un mesaj și vibe pozitiv în timp ce „Gheaţă şi foc” are o alură sexi, incitantă, fiind lansată special pe 14 Februarie, expunând tandreţea, pasiunea, atracţia si totodată opusul dintre cele două sexe.

„Mulţumesc” e compusă (ca instrumentaţie) de un producator străin iar „Gheaţă şi foc” exclusiv de noi (Gery Meleg și Robert Andor – doi băieti foarte talentaţi, cu mult potenţial). S-a lucrat mult la fiecare melodie, fiind implicate peste 10 – 15 persoane, mult timp, pasiune şi multă dedicaţie. Pe data de 14.02 s-au lansat foarte multe melodii, majoritatea având ca subiect, tristeţea sau melancolia datorate unei despărțiri; noi am vrut să punem în lumina reflectoarelor partea care ne place tuturor, cel mai mult într-o relatie, nu greutățile, ci plăcerile ei. Noi spunem că am reuşit şi vă invităm să o mai ascultaţi o dată.

Au fiecare și câte un videoclip, când, cum și de cine a fost realizat?

Într-adevăr, am fost foarte norocoşi să lucrăm cu Ben Pipa. „Mulţumesc” e dovada clară că multă, multă muncă şi talent te pot scoate în faţă. Ben e excepţional, putem spune că a facut magie, nu-i așa?
Nu vom vorbi prea mult despre „Mulţumesc”, are povestea lui acest videoclip, aşa că vă vom lasa să-l urmăriţi.

În schimb la videoclipul melodiei „Gheaţă şi foc” am vrut să facem ceva diferit şi inedit în Romania. Din câte ştim noi nici o altă melodie nu a mai beneficiat de un astfel de videoclip. Imaginile ce le puteţi vedea sunt de fapt doi dansatori profesionişti (Larisa Ciucle și Sergiu Cuibuș), mai apoi transformaţi de către Ben Pipa, în particule de gheaţă şi foc, dând frâu liber imaginaţiei ascultătorului, el putând să parcurgă cu mintea şi nu numai, propriul său film sau propria sa „fantezie”. Ne place foarte mult ce a ieşit; s-a pus mare accent pe calitatea sunetului (Gery Meleg fiind responsabil de asta) şi pe calitatea imaginilor, aşa că vă invităm şi insistăm să le ascultaţi respectiv urmariţi în HD.

Avem şi un concurs care se va termina odată cu lansarea primului album „Saylas – Cine” ce va avea loc peste aproximativ două luni. Vă invităm sa vedeţi despre ce este vorba aici.

Uneori lumea vă ia ca pe un tot unitar. E de bine?

Nu are cum să fie de rău, ne completăm în ceea ce facem împreună, iar individual suntem aceiaşi artişti, aceiaşi oameni.

De acum înainte vă gândiți să urcați pe scenă tot împreună sau intenționați să vă construiți și o carieră solo?

Vom face ambele lucruri în paralel, pentru că le facem la fel de bine.

Alexandra ai fost la X Factor. Cum ai descrie acum această experiență?

A fost cu siguranţă şi rămâne un moment special petrecut în viaţa mea. Aş vrea să retrăiesc acele momente şi sentimente în toate evenimentele viitoare, deoarece m-au marcat într-un mod cu totul deosebit şi de neuitat ca şi artist (din punct de vedere muzical) dar şi ca şi ființă pe aceste meleaguri.

Există avantaje și dezavantaje în a participa la astfel de show-uri?

Au existat atât avantaje cât şi dezavantaje, dar cu siguranţă avantajele depăşesc limitele aşteptărilor noastre aşa încât merită încercată participarea la cât mai multe show-uri de acest gen. S-au dovedit a fi benefice în drumul spre realizările pe care ni le dorim.

În ceea ce privește concertele. Pe unde ați cântat sau urmează să cântați?

Am avut concerte foarte frumoase și memorabile în mai multe locaţii din Oradea, Cluj şi Timișoara. Concertele viitoare vor fi anunţate pe paginile noastre oficiale.

Mai sunt emoții atunci când urcați pe scenă?

Cu siguranţă fiecare din noi, retrăieşte emoţia primului pas făcut pe scenă, dar deja experienta îşi spune cuvântul, dând frâu liber personalițătilor noastre artistice.

Cea mai frumoasă amintire de la un concert avut care e?

Încercăm ca fiecare concert să fie de neuitat, atât pentru noi cât şi pentru cei ce au venit să ne vadă. Fiecare eveniment este unul diferit şi cu adevărat special în viețile noastre.

În afară de muzică ce alte pasiuni mai au Saylas și Alexandra Broinaș?

Având suflete de artişti, iubim cu desăvârşire călătoriile, atât din punct de vedere fizic cât şi spiritual, reuşind să captăm în noi cate o bucăţică din universul fiecărei fiinţe şi loc, construindu-ne astfel propriul univers.

Timp liber. Aveți timp liber și cum îl petreceți?

Călătorind cât mai mult spiritual, cântând, citind, cunoscând oameni şi locuri noi şi captivante şi încercând să trăim viaţa la maximum ei potenţial.

Dacă ar fi să călătoriți într-o țară anume, înspre ce zări v-ați îndrepta și de ce?

Alexandra:  Emiratele Unite.
Saylas: Mi-ar plăcea să văd fiecare cultură.

Planuri de vacanță v-ați făcut? Unde ați vrea să vă petreceți concediul acestei veri?

Pe langă faptul că ne dorim o vară cât mai plină de evenimente, o săptămână sau două ne-am propus să facem o scurta pauză, inspiratională.

Alexandra:  Într-un loc călduros, înconjurată de persoanele dragi.

Saylas:  În Deltă şi apoi în Vama Veche, binențeles, alături de prieteni.

Care sunt culorile viitorul vostru?

Roş-albastru :). Culori vii, pline de muzicalitate.

 

Ioana Mădălina Ștefănică