fbpx

Invitație la film gratuit: Regele Lear, cu Anthony Hopkins și Emma Thompson

cineclub marienbad, evenimente oradea

sursa. IMDb

Pe final de săptămână, un nou film interesant!

 

12 Octombrie 2018

09:26

Cineclub Marienbad ne invită, din nou, la film!

Vineri, 16 Noiembrie 2018, începând cu ora 17:30, va rula, în cinemateca Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, pelicula „Regele Lear”.

Într-un prezent fictiv, Anthony Hopkins îl interpretează pe conducătorul unei dictaturi militare din Anglia. Regele îmbătrânit provoacă haosul când abdică în favoarea fiicelor corupte și o respinge pe fiica cinstită și iubitoare.

O producție 2018 cu o distribuție de excepție, în care îi vom regăsi pe actorii Anthony Hopkins, Emma Thompson, Emily Watson, Florence Pugh și Jim Broadbent.

Regele în vârstă de 80 de ani își împarte regatul între fiicele lui în funcție de afecțiunea lor față de el. Când Cordelia refuză să-l lingușească, Lear, furios și rănit, o alungă. Odată cu această decizie fatală, familia și statul intră într-o stare de haos și război.

Apărut în acest an sub regia lui Richard Eyre, cu o durată de 115 minute, filmul este ecranizarea tragediei scrise de William Shakespeare. Tragedie care a fost jucată pentru prima dată în anul 1606. Totuși, revenind în prezent, proiecția anului 2018 de la Biblioteca Județeană este cu intrarea este liberă!

Adrian Pop