fbpx

Let ‘s Do It, Romania!, programul ecologic cu un milion de voluntari implicați!

let's do it romania bihor 28 septembrieȘi tu ai puterea de a schimba lumea, de a schimba România! 

 

31 Iulie 2016

10:33

În 2009, o echipă din Estonia a inițiat programul de curățenie voluntară „Let’s Do It!”. Un apel la curățarea mediului.

În 6 ani de existență, Let’s Do It, Romania! a organizat patru mari acțiuni de curățenie națională. În total, 1.000.000 de voluntari au colectat 2.200.000 de saci cu deșeuri, reprezentând 22.500 de tone de deșeuri.

În 2015 a fost lansată aplicația Let’s Do It, Romania! prin care se pot raporta zone cu deșeuri din oraș sau din natură. În urma sesizărilor, membrii mișcării au curățat 131 de zone cu deșeuri.

În paralelel cu programul de curățenie națională, Let’s Do It, Romania! desfășoară încă trei inițiative ecologice: Let’s Do It, Danube! (curățenia apelor și a Dunării), Let’s Do It, Corporate! (implicarea angajaților companiilor în acțiuni folositoare și creative) și Școala mea Verde! (competiție dedicate unităților de învățământ care au clădiri deteriorate).

Însă vestea frumoasă acum vine: persoanele care doresc să se alăture echipei Let’s Do It, Romania! în următoarea curățenie națională din 24 Septembrie 2016, se pot înscrie pe site-ul official al proiectului, foarte simplu, dând click AICI

 

Gabriela Zaica