fbpx

Luceafarul Felix a invins FC Bihorul

Luceafarul_-_Fc_Bihor_25La capătul unui joc spectaculos, foarte disputat și cu dese răsturnări de scor, echipa Luceafărul Felix a câștigat sâmbătă, la Sânmartin, derby-ul județului Bihor la fotbal.

14 Aprilie 2013

11:01

Elevii antrenorului Florin Fărcaș s-au impus cu scorul de 3-2 în fața celor de la FC Bihor, după ce la pauză scorul a fost egal, 1-1.

În pofida câtorva absențe notabile în rândurile celor două echipe, Zeno Bundea (accidentat), la Luceafărul, respectiv Cr. Bud (suspendat), Tîrnăcop (accidentat) și Mihalache (plecat de la echipă), la FC Bihor, jucătorii celor două combatante au oferit un spectacol frumos, plăcut ochiului, gustat de cei aproximativ 6-700 de spectatori prezenți în tribunele stadionului Luceafărul.

Partida a avut trei răsturnări de scor, iar statutul de derby a fost onorat din plin.

Nici nu a început bine partida, până ce, în minutul 2, gazdele au și reușit să înscrie, prin Gh. Popescu, după o reluare cu capul din 3 metri, în stânga portarului, în urma unei centrări venite de la marginea careului de la S. Ianc.

După ce în minutul 4, același S. Ianc a executat periculos o lovitură liberă de la 22 de metri, pe lângă stâlpul din dreapta porți lui Pogacsics, în minutul 17 a venit replica oaspeților, care prin atacantul Adrian Mărkuș au reușit să restabilească egalitatea, înscriind cu capul din 8 metri, după o centrare de la căpitanul de echipă, Andrei Florean, de pe partea stângă.

Ușor, FC Bihor a pus stăpânire pe joc, a avut posesia mai mult, iar în minutul 22, Florean a expediat o torpilă de la 18 metri, scoasă in-extremis însă de portarul Sălăjan, de sub transversală.

În replică, în minutul 26, Gh. Popescu, scăpat la 14 de poartă, a expediat balonul în bara transversală.

Un minut mai târziu, Florean s-a remarcat din nou, cu o reluare din 14 metri, reținută de portar, pentru ca pe finalul primei reprize, Luceafărul să mai beneficieze de o ocazie clară. Scăpat singur cu portarul la 14 de poartă, după o gravă greșeală a defensive oaspeților, S. Ianc  nu a putut să-l învingă pe Pogacsics.

La pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1, însă la reluare, FC Bihor a început foarte bine, masând echipa gazdă în propriul careu. Astfel, după o lovitură de colț, în minutul 49, Alexandru Sorian a înscris cu o execuție impecabilă direct din corner. El a trimis de pe partea stângă, cu efect, sub transversală.

Momentele bune ale oaspeților au mai continuat câteva minute, când, în minutul 50, Pușcaș a căzut în careu, dar arbitrul  a apreciat că a simulat și i-a acordat cartonașul galben.

Apoi, la 10 minute de la reluare, Luceafărul iese pentru prima dată din propria jumătate și în minutul 55 șutează prin Letan, de la 30 de metri, peste poartă.

Trei minute mai târziu, FC Bihor a revenit în atac, iar Ciprian Vasilache, după o incursiune frumoasă, ușor lateral dreapta, după ce a întors doi jucători, a șutat cu efect, dar puțin pe lângă stâlpul din partea dreaptă a porți lui Sălăjan.

În minutul 59 însă, în urma unei incursiuni în careu a lui S. Ianc, după un contact cu fundașul dreapta al echipei FC Bihor, Coroian, arbitrul Paul Unimătan din Zalău a dictat penalti pentru gazde. A executat și a transformat impecabil același S. Ianc.

După egalare, Luceafărul a prins aripi, iar FC Bihor nu a mai avut reacție, astfel că pe acest fond a venit și golul al treilea pentru gazde, reușit de C. Roșu, în minutul 71, cu un șut pe jos, la colțul lung, din 14 metri, după o pasă primită de la omul meciului, S. Ianc.

Elevii antrenorului Florin Fărcaș au fost apoi pe val, iar în minutul 78, din lovitură liberă, D. Muntean a țintit bara transversală.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, în pofida strădaniei celor două combatante, astfel că rezultatul jocului a fost 3-2 pentru gazde, fapt care scoate FC Bihor din cărțile promovări, iar jucătorilor de la Luceafărul le aduce trei puncte importante în tentativa lor de a evita retrogradarea.

 

Sunt foarte dezamăgit, am jucat foarte slab, n-am crezut că absența celor trei jucători să cântărească atât de mult. Am reușit să întoarcem rezultatul, dar din păcate n-am știut să-l menținem și adversarul, cu multă dorință și cu mult entuziasm, a reușit să câștige. Îi felicit pe cei de la Luceafărul, au luptat pentru victorie, au câștigat trei puncte, iar noi, din păcate, cred că am pierdut orice speranță sau șansă de a sta aproape de plutonul fruntaș

a declarat, după partidă, antrenorul echipei FC Bihor, Marian Pană.

 

Am întâlnit o echipă bună,  cu jucători cu experiență. Am cunoscut foarte bine jocul echipei FC Bihor, am știut care sunt punctele lor forte și care sunt slăbiciunile. Am avut dorință mare și asta cred că s-a demonstrat pe tot parcursul jocului. Cred că din punctul meu de vedere victoria este meritată pentru că, așa cum am spus, am avut dorință, organizare bună și nu în ultimul rând, în ultima parte, din punct de vedere fizic, eu cred că am câștigat la toate capitolele. Asta dă dovadă că echipa mea este pregătită atât fizic, cât și tactic”, a declarat, la rândul său, tehnicianul Luceafărului, Florin Fărcaș, care întrebat cui îi dedică victoria, a izbucnit în plâns și a spus că tatălui său, pe care l-a pierdut în toamna trecută. „Cred că tatăl meu dacă ar fi acum, s-ar bucura foarte mult pentru mine

a mai precizat cu ochii plini de lacrimi Florin Fărcaș.

 

În acest meci, Luceafărul a evoluat în formula: Sălăjan – Muntean, Mintaş, Letan, Achim – Ianc (86 Neaga), Svarczkopf, Ghilea (56 Roşu), Haş, George Bogdan – Popescu (83 Cura). Antrenor: Florin Fărcaş.
FC Bihor, la rându-i, a răspuns cu : Pogacsics – Coroian, Lazăr Ţinc, Vădrariu – Sorian, Sălagea, Vasilache – Ovidiu Popa (42 Puşcaş), Mărkus, Florean (85 Bic). Antrenori: Marian Pană şi Rudy Kovacs.

 

 

Florin Mihalca