fbpx

Mâncarea e bucurie, proiectul menit să schimbe viziunea tinerilor despre hrană!

alina ramona tomuta, tehnician nutritionist,oradea, recenzii, restaurante, mancare, elevi, copii, studenti, proiect, chef janos, evenimente oradea, articol, video, youtubeÎntotdeauna se poate și altfel, doar trebuie să ne deschidem mintea și inima pentru a găsi noi modalități și… rețete! 

 

26 Noiembrie 2022

11:08

Când v-ați gândit ultima dată la ceea ce mâncați? Și nu că îngrașă ori că s-au scumpit produsele! Nu, la alimentele pe care le alegeți și felurile de mâncare pe care le gătiți.

Una dintre lipsurile societății de astăzi este tocmai educația culinară, iar cea din urmă nu implică să știm sosurile de bază, ingredientul secret din falafelul din Haifa ori cum să ne iasă un pâté de foie gras fin ca și într-un restaurant cu cinci stele Michelin!

Pentru o direcție mai bună și mai conștientă a noii generații, Ramona Tomuța, unul dintre apreciații nutriționiști din Oradea, a pus bazele proiectului „Mâncarea e bucurie”. Inițiativa se adresează atât tinerilor elevi din mediul gimnazial, dar și studenților specializării  „Nutriție și Dietetică” din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie Oradea.

Oferindu-le acces în acest proiect, studenții își completează și dezvoltă cunoștiințele în domeniu, iar lucrând direct cu chefi bucătari, cu experiență, îi ajută să înțeleagă procesele de preparare a alimentelor pentru a le fi ușor de implementat ulterior, în relația cu pacientul. În proiect sunt o serie de ateliere gastronomice în care ei vor găti după rețete concepute de Chef împreună cu nutriționistul dietetician.

ne transmite Ramona Tomuța.

Mâncarea sănătoasă și alegerea conștientă a hranei este ținta pe care aceste ateliere dorește să o atingă. Iar ajutându-i să înțeleagă și să conștientizeze de la vârste tinere primul pas spre o societate mai sănătoasă, din punct de vedere alimentar, a fost făcut.

Este frumos că proiectul îi vizează și pe elevi. Dacă pentru studenți este o cale de educare prin practică și deschidere de noi orizonturi, pentru participanții și mai tineri este o bună metodă de colaborare, socializare și apreciere imediată a muncii lor.

Elevii de gimnaziu vor mânca mai sănătos și se vor împrieteni cu alimenția echilibrată! Mâncarea e bucurie și cu bucurie contribuim la împrietenirea generațiilor viitoare cu beneficiile ei!

De ce ne place acest plan al nutriționistului Ramonei Tomuța, și motivul pentru care am acceptat să scriem despre el, este acest detaliu frumos: ne privește pe noi toți. Nu vorbim doar de anumite categorii ori condiții speciale de participare. Se adresează nouă, tuturor, prin educarea și îndrumarea viitorului reprezentat de acești tineri care învață de la cei în măsură „cum să… ”.

Iar ca să nu o mai lungim, vă mai spunem că primul „episod” al proiectului „Mâncarea e bucurie” a fost și filmat iar mai jos îl puteți vedea. Activitatea s-a desfășurat în găzduirea Hotelului Sky, alături de Chef Janos Balogh și cu susținerea aromată a Naturis Food.

Noi îi felicităm și le dorim succes, alături de mese copioase și multe zâmbete în prepararea lor!

 

Ioana Mădălina Ștefănică