fbpx

Miercuri: Cetatea Oradea vernisează „Drumul bihorenilor la Cetatea Unirii”

zilele cetății oradeaSuntem invitați să fim parte a unei expoziții de suflet!

 

30 Iulie 2018

11:30

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural împreună cu Muzeul Țării Crișurilor și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității aduc în fața publicului portretele celor care au reprezentat Bihorul la marea adunare de la Alba Iulia, din 01 Decembrie 1918.

Este vorba despre delegații și oamenii obișnuiți care au mers din proprie inițiativă la Alba pentru a striga dorința și bucuria Unirii Transilvaniei cu România. Bihorenii pe care-i vom putea găsi și despre care vom putea afla povești interesante se numără: Gheorghe Bordașiu, Gavril Iovan, Nicolae Malița, Ioan Bușița, Teodor Neș, Augustin Maghiar, Alexandru Nicolae Popescu, Teodor Popoviciu și Pavel Malița.

Biografiile lor sunt acum duse mai departe de urmași, dar și de imaginile de epocă. Expoziția „Drumul bihorenilor la Cetatea Unirii” va fi vernisată Miercuri, 01 August 2018, ora 17:00, în corpul B, Palatul Princiar, etajul II, sălile 12 – 14. Curatorii expoziției sunt dr. Cristina Liana Pușcaș – muzeograf și Cristian Negru – bibliotecar.

 

Adrian Pop