fbpx

Multe incendii in Bihor la sfarsit de saptamana

incendiu bihorPompierii Inspectoratului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â (ISU) Cri╚Öana au fost solicita╚Ťi ├«n acest weekend pentru stingerea mai multor incendii.

 

22 Aprilie 2013

13:59

S├ómb─ât─â ╚Öi Duminic─â, 20/21 Aprilie 2013, mai multe echipaje de pompieri au ├«ntreprins ac╚Ťiuni de stingere a incendiilor ├«n mai multe localit─â╚Ťi bihorene:

  • S├ómb─ât─â, 20 Aprilie a.c., ├«n jurul orei 17:5, un echipaj al Deta┼čamentului 1 de Pompieri Oradea a fost mobilizat ├«n municipiu, pe strada Viorelelor. A fost necesar─â stingerea unui incendiu izbucnit la o locuin┼ú─â, cel mai probabil din cauza utiliz─ârii focului deschis ├«n spa┼úii deschise. Pagubele materiale au constat ├«n cinci metri p─âtra┼úi de acoperi┼č.
  • Duminic─â, 21 Aprilie a.c., ├«n jurul orei 10:25, dou─â echipaje ale Sta┼úiei de Pompieri Ale┼čd au intervenit pentru localizarea ┼či lichidarea unui incendiu produs la o cas─â situat─â ├«n localitatea Hotar. Fl─âc─ârile se manifestau la o construc┼úie anex─â din cadrul gospod─âriei. Pompierii militari au localizat ┼či lichidat incendiul ├«n limitele g─âsite, ├«mpiedic├ónd propagarea acestuia la locuin┼úa aflat─â ├«n imediata apropiere. ├Än incendiu a ars o cantitate de aproximativ 0,3 metri p─âtra┼úi lemn ┼či s-a degradat o suprafa┼ú─â de circa 20 metri p─âtra┼úi din acoperi┼čul acaretului. Cercet─ârile efectuate la fa┼úa locului au indicat drept cauz─â probabil─â a incendiului, amplasarea necorespunz─âtoare a materialelor combustibile fa┼ú─â de mijloacele de ├«nc─âlzire (sob─â f─âr─â acumulare de c─âldur─â).
  • Tot S├ómb─ât─â ┼či Duminic─â, pompierii militari din cadrul Sta┼úiei Valea lui Mihai ┼či G─ârzii S─âlard au fost chema╚Ťi pentru stingerea a dou─â incendii de vegeta┼úie uscat─â produse pe terenuri virane situate ├«n localit─â┼úile Valea lui Mihai ┼či S─âli┼čte. Nu au fost ├«nregistrate pagube materiale, arz├ónd doar vegeta┼úia uscat─â de pe terenurile afectate, pe o suprafa┼ú─â de aproximativ un hectar.

 

Ioana M─âd─âlina ╚śtef─ânic─â