fbpx

Multumesc. Magia din spatele cuvantului

multumesc

Mulțumesc. Un cuvânt atât de simplu, uneori atât de puțin folosit dar care spus la momentul potrivit face oamenii să zâmbească.

 

04 Februarie 2013

10:12

Cred că vă e destul de cunoscută expresia: „Putea să spună măcar mulțumesc!” . Așteptăm din partea celorlalți să ne mulțumească pentru cel mai mic lucru pe care îl facem pentru ei. Invers, e mai greu. Parcă uităm uneori, parcă nu ne vine să mulțumim. Parcă e de datoria celorlalți să facă un lucru sau altul pentru noi, și binențeles, atunci, dacă e datoria lor, de ce să mulțumim?

Să mulțumim părinților pentru viață, grijă, educație? Păi nu e obligația lor? Nu de aceea sunt părinți? Să mulțumim pentru că în trafic cineva ne eliberează banda? Da ce, nu mergea destul de încet și eu chiar mă grăbesc? Mulțumesc e un cuvânt ușor de rostit, dar tot mai greu de folosit zilnic. Și nu e mare lucru, uite, MULȚUMESC.

Adu-ți aminte cât e de plăcut să ți se mulțumească la momentul potrivit. Să fii apreciat printr-un simplu cuvânt încât să ți se umple sufletul. Poate ar trebui, atunci când orgoliul tinde să ne domine, să ne aducem aminte de starea aceea plăcută și să spunem și noi la rândul nostru mulțumesc. Un cuvânt mic dar cu însemnătate mare.

Așadar vă mulțumesc vouă că citiți articolul, mulțumesc că există internet și așa putem să comunicăm mai bine, mulțumesc că plouă și sunetul picăturilor de ploaie îmi dă o stare de relaxare. Mulțumesc pentru tot. În primul rând mie. Pentru că îmi permit să renunț puțin la orgoliu și să înțeleg că tot ce e în jur e aici pentru noi, și pentru asta îmi MULȚUMESC. Și totuți, tu ai spus „multumesc” astăzi?

 

Eduard Pop