fbpx

Muzeul Ţării Crişurilor îşi prezintă public cele mai valoroase achiziţii din ultimii ani

Istorie salvată.

 

11 Februarie 2020

10:00

 

Miercuri, 12 februarie 2020, ora 17:00, Muzeul Ţării Crişurilor vernisează, în sediul său principal din Calea Armatei Române nr. 1/A, expoziția „Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor din Oradea între 2014 și 2019”.

Scop acestei manifestări este prezentarea unei părţi dintre cele mai valoroase bunuri patrimoniale achiziționate de instituţie în ultimii cinci ani. Evenimentul ţine să evidenţieze modul în care, an de an, muzeul a urmărit cu consecvenţă dezvoltarea şi completarea colecțiilor tuturor secțiilor proprii – Ştiințele naturii, Arheologie, Istorie, Artă (românească și universală) şi Etnografie.

De remarcat este faptul că bunurile cu care instituţia şi-a completat zestrea patrimonială în ultimii cinci ani au fost cumpărate din bugetul propriu, mai precis din banii încasaţi de Muzeu prin activităţile proprii. O parte dintre obiecte vor fi valorificate din punct de vedere muzeistic în noile expoziții permanente ale Muzeului, care sunt în curs de finalizare. Tot cu acest prilej vor fi expuse, pentru prima dată în noul sediu, cele opt tapiserii cu titlul Anotimpurile, datorate artistei plastice Maria Blendea. Tapiseriile au fost restaurate pentru a fi incluse în actualul proiect de expoziție permanentă al muzeului nostru.

Expoziția va putea fi vizitată până în 12 Martie 2020. Intrarea la evenimentul de vernisaj va fi liberă.