fbpx

Muzeul Țării Crișurilor va inaugura în curând expoziția de reptile

sursa: youtube.com

O nouă expoziție pentru noi toți

 

05 Noiembrie 2017

12:15

În luna Noiembrie, Muzeul Țării Crișurilor se pregătește de o nouă expoziție – „Ultimii dinozauri din Transilvania”
(realizată de Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar și Laboratorul de Paleotheriologie și Geologia Cuaternarului).

Expoziția va prezenta cercetările paleontologice derulate de universitatea clujeană sub coordonarea prof. univ. Dr. Vlad Codrea, care au pus în evidență noi situri cu faună de vertebrate din Cretacicul Superior, atât în Bazinul Hațeg, cât și în Poiana Ruscă și în județele Alba, Sălaj și Cluj.

Expoziția va cuprinde patru reconstituiri în mărime naturală ale reptilelor care populau Transilvania la sfârșitul Cretacicului, realizate de artista Ionela Pop, sub îndrumarea paleontologilor: sauropodul Magyarosaurus dacus (6 m lungime, 2,7 m înălțime), ankylosaurul Struthiosaurus transylvanicus, carnivorul Elopteryx nopcsai și Ornithocheirus (o reptilă zburătoare).

Expoziția va cuprinde, de asemenea, ouă de dinozaur, resturi scheletice de Magyarosaurus dacus, Telmatosaurus transsylvanicus, Struthiosaurus sau de alte reptile, care au trăit în aceeaşi perioadă cu dinozaurii, cum ar fi țestoasa Kallokibotion.

 

Diana Maria Danciu